ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνάζουν οι προσωπικοί γιατροί για τα εμβόλια - Ο λόγος μη ικανοποίησης των αναγκών των ασθενών - 'Να αλλάξει η οδηγία...'

Φωνάζουν οι προσωπικοί γιατροί για τα εμβόλια - Ο λόγος μη ικανοποίησης των αναγκών των ασθενών - 'Να αλλάξει η οδηγία...'

Οι προσωπικοί γιατροί κάνουν λόγο για ανάγκη αναδιατύπωσης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ, σε σχέση με την χορήγηση εμβολίων σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, ούτως ώστε η ευθύνη να μην βαραίνει τους ίδιους αλλά τα αρμόδια κρατικά όργανα.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος Πρωινό Δρομολόγιο, εκπρόσωπος των προσωπικών ιατρών ανέφερε πως κατόπιν οδηγίας του Υπουργείο και του οργανισμού, έγιναν διάφορες διαφημίσεις από στελέχη, στις οποίες υποστηριζόταν πως οι προσωπικοί γιατροί θα προμηθεύσουν τα εμβόλια.

Αυτό ήταν μια «λάθος απόφαση, γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κάθε προσωπικού γιατρού», ανέφερε.

«Ναι μεν γίνονται οι εμβολιασμοί από τους προσωπικούς γιατρούς, αλλά οι ποσότητες δεν είναι αρκετές για να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των γιατρών. Μάλιστα, τόνισε πως αυτό μπορούσε να εξακριβωθεί ακόμη και με έναν πρόχειρο υπολογισμό των ατόμων που εμπίπτουν στην κατηγορία για εμβολιασμό (65+ και ευάλωτες ομάδες) σε σχέση με την πρώτη παρτίδα εμβολίων που παραγγέλθηκε αξίας 100 χιλιάδων ευρώ.

Έδωσε μάλιστα και παράδειγμα, λέγοντας πως ο ίδιος κατήρτισε λίστα με 400 άτομα για εμβολιασμό και έλαβε μόλις 97 εμβόλια.

Έτσι, οι λίστες που καταρτίστηκαν από τους προσωπικούς γιατρούς για τους ασθενείς τους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η ευθύνη στους προσωπικούς γιατρούς, οι οποίοι και δέχονται εύλογα παράπονα από τους ασθενείς τους.

Η αναδιατύπωση της οδηγίας είναι αναγκαία, κατέληξε ο εκπρόσωπος των ιατρών, για να «μην θεωρούν οι ασθενείς ότι τους παραμερίζουμε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top