ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΘ: Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή οι νέοι νοσηλευτές - Ποιά η κατάσταση της νέας ΜΕΘ ενόψει 2ου κύματος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΘ: Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή οι νέοι νοσηλευτές - Ποιά η κατάσταση της νέας ΜΕΘ ενόψει 2ου κύματος

Βρισκόμαστε στην φάση αναμονής, κατά την οποία οι νέο- προσληφθέντες νοσηλευτές αποδεσμεύονται από τις άλλες τους υποχρεώσεις και θα ενταχθούν στο δυναμικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όπως και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενόψει δεύτερου κύματος.

Του Γιώργου Τάττη

Προσλήψεις νοσηλευτών
Αυτή την ενημέρωση έδωσε ο Δρ. Λάκης Παλάζης, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στο ThemaOnline. Όπως μας είπε, τον τελευταίο ενάμιση μήνα έτρεξαν πολλές διαδικασίες, εγκρίθηκαν οι θέσεις, βρέθηκε το απαιτούμενο κονδύλι και επισπεύθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Παράλληλα, αξιολογήθηκαν οι ενστάσεις που υπήρξαν μετά την κατανομή των θέσεων και όλα είναι έτοιμα για να ενταχθούν οι νέοι νοσηλευτές. Εντούτοις, ο Δρ. Παλάζης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Αξιζει να σημειωθεί είναι πως η θέση των νοσηλευτών είναι ότι ακόμη δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για την πρόσληψη, ενώ ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει το αντίθετο. Θα ακολουθήσουν άλλα σχετικά ρεπορτάζ από το ThemaOnline.

Εκπαίδευση προσωπικού
Ερωτηθείς για άλλες διαδικασίες που έγιναν προς καλύτερη ετοιμότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών ενόψει πανδημίας, ο Δρ. Παλάζης είπε εκ νέου ότι έγινε ένα «σύντομο survival course» σε ζητήματα που αφορούν την εντατική θεραπεία, σε νοσηλευτές άλλων ειδικοτήτων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει ανακατανομή των νοσηλευτών όπου και όποτε χρειαστεί. Όπως είπε, εκπαιδεύτηκαν 100 άτομα το καλοκαίρι και άλλα 28 το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

«Αυτό που ενδεχομένως να δυσχεραίνει την κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα, είναι το ότι τώρα το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό και θα γίνονται πιο δύσκολα οι μετακινήσεις νοσηλευτών», συμπλήρωσε ο Δρ. Παλάζης.

Η κατάσταση με την λειτουργία της νέας ΜΕΘ
Σε σχέση με την νέα ΜΕΘ που κτίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Δρ. Παλάζης ξεκαθάρισε ότι είναι σε λειτουργία, αλλά με 7 κρεββάτια. Σημειώνουμε πως οι προδιαγραφές προνοούν μέχρι και 28 κλίνες με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Όπως διευκρίνισε ο Δρ. Παλάζης, υπάρχει ο εξοπλισμός για τα υπόλοιπα αλλά θα λειτουργήσουν όταν υπάρξει η ανάγκη. Φυσικά, αναμένεται και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως προαναφέραμε.

Τέλος, όπως ενημερώθηκε η ιστοσελίδα μας, η κύρια ΜΕΘ που λειτουργούσε και στο παρελθόν, έχει 17 κρεβάτια και είναι όλα σε χρήση. Υπάρχει ένα άτομο που νοσηλεύεται με covid-19 και βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top