Θα εξαντλήσει την θητεία ο Πρόεδρος – Σκληρή απάντηση σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Θα εξαντλήσει την θητεία ο Πρόεδρος – Σκληρή απάντηση σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα προδώσει την ισχυρή εντολή που του έδωσε ο λαός

Τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, έθεσαν σήμερα ζήτημα παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, απαντώντας σε θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για πιθανή αυτοδιάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι πολίτες τίμησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με σαφή και ισχυρή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για πέντε χρόνια.

Ο Πρόεδρος δεν θα προδώσει την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και θα ολοκληρώσει τη θητεία του όπως το Σύνταγμα και η  εντολή των πολιτών ορίζει.

Η προσπάθεια των δύο κομμάτων συμπίπτει με κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ακραίες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενότητα πολιτών και πολιτικής ηγεσίας, την ίδια ώρα που συντρέχει η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού  η οποία απειλεί και με οικονομικές συνέπειες τη χώρα.

Αυτή δεν είναι η ώρα πρόταξης των κομματικών συμφερόντων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Είναι η ώρα για τη μεγαλύτερη δυνατή εσωτερική ενότητα.

Οι πολίτες που αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών θα κρίνουν και θα καταδικάσουν ανάλογες συμπεριφορές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.