Η Πλατφόρμα Πολιτών Διαφθορά Τέλος καλεί σε παραίτηση τον Νίκο Αναστασιάδη

Η Πλατφόρμα Πολιτών Διαφθορά Τέλος καλεί σε παραίτηση τον Νίκο Αναστασιάδη

Η Πλατφόρμα Πολιτών Διαφθορά Τέλος! χαιρετίζει τον προβληματισμό της Βουλής για το ρόλο της στο πρόγραμμα επενδύσεων συνδεδεμένο με έκδοση διαβατηρίων, τις τυχόν παραλήψεις της στην έγκριση του προγράμματος και την πιθανή εμπλοκή βουλευτών στο σκάνδαλο. Παράλληλα, ζητά, μεταξύ άλλων, παραίτηση του Προέδρου Αναστασιάδη και σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πλατφόρμας, μεγάλο θέμα που εξέθρεψε τη διαφθορά και δημιούργησε το σκάνδαλο, είναι και οι ευθύνες της  εκτελεστικής εξουσίας. Είναι αδιανόητο, όπως σημειώνει η Πλατφόρμα, το Υπουργικό Συμβούλιο να διαμορφώνει ένα Πρόγραμμα στο οποίο τα μέλη του προσωπικά, ή μέσω συγγενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αποκομίζουν οικονομικά οφέλη. Σημειώνει πως οι εξηγήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στην συνέντευξη του στο Σίγμα αντί να καθησυχάσουν τους πολίτες αποκάλυψαν μια στρεβλή αντίληψη για το πως οι σύγχρονες δημοκρατίες αντιλαμβάνονται την σύγκρουση συμφερόντων και διαμηνύει ότι οι πολίτες δεν τους έχουν πια εμπιστοσύνη.
 
Η Πλατφόρμα αναφέρει πως πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ριζικών αλλαγών προτείνοντας συγκεκριμένα: Πρώτον, το άμεσο κλείσιμο του προγράμματος, δεύτερον, παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, με υπουργικό συμβούλιο από άτομα γενικής αποδοχής και αδιαμφισβήτητου κύρους και εντιμότητας, τρίτον, προκήρυξη Προεδρικών Εκλογών, τέταρτον αυτοδιάλυση της Βουλής και επίσπευση βουλευτικών εκλογών, αμέσως  μετά την εκλογή του νέου Προέδρου και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση και πέμπτον ποινική έρευνα για απόδοση ευθυνών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ισραηλινό σφυροκόπημα σε Ιράν και Λίβανο – Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων

LIVE: Ισραηλινό σφυροκόπημα σε Ιράν και Λίβανο – Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων

Μαίνεται για 6η μέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν. Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν και τον Λίβανο, ενώ στο επίκεντρο των επιθέσεων της Τεχεράνης βρίσκονται αμερικανικοί στόχοι σε χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE