ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία: Τρεις νέες NAVTEX ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία: Τρεις νέες NAVTEX ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Tρεις νέες NAVTEX εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής(23/10) η Τουρκία για ασκήσεις το χρονικό διάστημα από 27 έως 29 Οκτωβρίου.

Οι δύο από τις νέες NAVTEX είναι για την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του  Καστελόριζου.    

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε υποστηρίξει ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν την ακύρωση των προγραμματισμένων την επόμενη εβδομάδα στρατιωτικών ασκήσεων.

Η αποχή από στρατιωτικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών θεωρείται ένα από τα παλαιά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, αν και στην πράξη καταστρατηγείται από τους γείτονες.

Στο μεταξύ η Ελλάδα επέδωσε στην Άγκυρα επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο. Όπως αναφέρεται, η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Από: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top