Τουλάχιστον 10 νεκροί και 20 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 20 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε εκπαιδευτικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το Σάββατο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορειο Ειδήσεων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο κέντρο, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση και προγράμματα σπουδών για φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης σε δυτική συνοικία της Καμπούλ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Τάρεκ Αρέν ανέφερε σε δήλωσή του ότι «βομβιστής αυτοκτονίας ήθελε να εισέλθει στο εκπαιδευτικό κέντρο».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς του κέντρου και έπειτα πυροδότησε τα εκρηκτικά του σε ένα δρομάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.