Ακάρ: Η δοκιμή S400 δεν σημαίνει απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ

Ακάρ: Η δοκιμή S400 δεν σημαίνει απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ

Η δοκιμή και ο έλεγχος των S400 δεν σημαίνει απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δήλωσε το Σάββατο 24/10 ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ λέγοντας πως όπως χρησιμοποιούνται στο ΝΑΤΟ οι S300, θα χρησιμοποιήσουν και εκείνοι τους S400. 

Σε ομιλία του στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι «συνεχίζεται ο έλεγχος και οι προετοιμασίες όπως έχουν προγραμματιστεί για το σύστημα (S400) που έχουμε προμηθευτεί».

«Η προμήθειά του, η δοκιμή και ο έλεγχός του δεν σημαίνει απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Όπως χρησιμοποιούνται το σύστημα S300 μέσα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S400 μέσα στο ΝΑΤΟ», ανέφερε.

Για την Άνατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Υπουργός είπε «είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, και στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κανείς δεν κάνει πίσω - Αννίτα και Αβέρωφ σε τροχιά σύγκρουσης για το 2028 - Η κάλπη, το Κυπριακό και η μάχη για το χρίσμα

ΔΗΣΥ: Κανείς δεν κάνει πίσω - Αννίτα και Αβέρωφ σε τροχιά σύγκρουσης για το 2028 - Η κάλπη, το Κυπριακό και η μάχη για το χρίσμα

Η Πινδάρου μπαίνει νωρίς σε τροχιά 2028, με την Αννίτα Δημητρίου και τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μην δείχνουν διάθεση υποχώρησης και τον Γιώργο Παμπορίδη να παραμένει στην εξίσωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE