ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό υπό το φως των 'προεδρικών'

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό υπό το φως των 'προεδρικών'

Την παραίτησή τους από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό εξέφρασαν σύσσωμα τα τ/κ μέλη της λέγοντας πως το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών» δεν συνάδει με τις αρχές της Επιτροπής.

Με επικεφαλής τον συμπρόεδρο Κανί Κανόλ, την παραίτησή τους ανακοίνωσαν στην κοινή του επιστολή οι: Ρουζέν Ατακάν, Μεχμέτ Κανσού, Γιασάρ Ερσόι, Εμίν Τσιζεμέλ, Ασλί Μπολαγίρ, Μούσα Καϊρά και Γιλτάν Τσατζί.

Στην επιστολή παραίτησης τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής αναφέρουν ότι διορίστηκαν το 2015 μετά την κοινή απόφαση των δύο ηγετών, Μουσταφά Ακιντζί και Νίκου Αναστασιάδη για την δημιουργία της εν λόγω επιτροπής. Σημειώνοντας ότι όλοι τους εργάστηκαν εθελοντικά και με ομοφωνία.
 
Στόχος της Επιτροπής, προστίθεται, ήταν να ζήσουν μαζί ειρηνικά χωρίς περιθωριοποιήσεις  οι διαφορετικοί πολιτισμοί που υπάρχουν στην γεωγραφική περιφέρεια ολόκληρου του νησιού, με τον συγκερασμό των διαφορών η δημιουργία ενσυναίσθησης και ανοχής,  να κάνει τρόπο ζωής την κατανόηση και τον σεβασμό, να δημιουργήσει κοινές αξίες φέρνοντας κοντά τους Κύπριους με την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης και να βελτιώσει ανάλογα την καθημερινή ζωή των Κυπρίων στο χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, να εργαστεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ομοσπονδιακής κουλτούρας που θα είναι η βάση μιας ομόσπονδης ενωμένης Κύπρου.
 
«Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις για την τέχνη για να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ειρήνης ώστε να προσεγγίσουμε την βάση της ομόσπονδης λύσης». Όπως, αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης των μελών που δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου στην «προεδρία», το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις «εκλογές» της 18ης Οκτωβρίου δεν συνάδει με τις αρχές που συμφωνήθηκαν ομόφωνα από τα δύο μέρη της Επιτροπής (Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπριος).
 
Λαμβάνοντας υπόψην την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με σκοπό να δώσουν την επιλογή στον νέο «πρόεδρο» να επιλέξει τα δικά του μέλη, υπέβαλλαν, όπως αναφέρεται, την παραίτησή τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top