LIFESTYLE

Μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για εμάς και τα παιδιά μας

Μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για εμάς και τα παιδιά μας

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο είναι τα παιδιά μας. Αδιαμφισβήτητα, με τον ερχομό ενός παιδιού τα δεδομένα στο σπίτι αλλάζουν. Το σπίτι μας, και ειδικότερα το παιδικό δωμάτιο είναι το μέρος όπου τα παιδιά παίζουν, δημιουργούν, ξεκουράζονται, και είναι συχνά ολόκληρος ο κόσμος τους. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να προσαρμόσουμε τους χώρους του σπιτιού μας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα μας πραγματικότητα και τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν. Η ΙΚΕΑ αναγνωρίζει αυτές τις ανάγκες και μας προτείνει ευρηματικές ιδέες και λύσεις για καλύτερη καθημερινή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Λίγο πριν καλωσορίσουμε το νέο μέλος της οικογένειάς μας στο σπίτι, πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί να κοιμάται ήσυχα και το μωρό, αλλά κι εμείς. Η ΙΚΕΑ προσφέρει ποικιλία σε ανθεκτικές και σταθερές κούνιες, οι οποίες κρατούν το μωρό ασφαλές, αλλά παράλληλα έχουν και χώρο για να μπαίνουν από κάτω τα συρτάρια και να δημιουργείται ένας όμορφος αισθητικά αποθηκευτικός χώρος. Το καλύτερο; Όταν το μικρό μας μεγαλώσει αρκετά και αρχίσει να σκαρφαλώνει, οι  περισσότερες κούνιες ΙΚΕΑ μας δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε τα κάγκελα και να τις μετατρέψουμε σε κρεβάτι. Το στρώμα που θα επιλέξουμε είναι ένας σημαντικός παράγοντας προκειμένου να διασφαλίσουμε έναν ποιοτικό ύπνο για τα μωρά μας. Τα βρεφικά στρώματα ΙΚΕΑ είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αναπνέουν και το εξωτερικό κάλυμμά τους αφαιρείται εύκολα και πλένεται στο πλυντήριο. Επίσης, μία αλλαξιέρα με πρακτικό χώρο αποθήκευσης και εύκολη πρόσβαση, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε το μωρό μας.

Όσο μεγαλώνει ένα παιδί, οι ανάγκες του αλλάζουν. Όταν έρθει λοιπόν, η μεγάλη μέρα του αποχωρισμού της κούνιας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ένα έξυπνο κρεβάτι από τη σειρά παιδικών κρεβατιών ΙΚΕΑ. Το κρεβάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα του παιδικού δωματίου. Πρέπει να είναι όμορφο, είναι όμως σημαντικό να είναι επίσης άνετο και λειτουργικό. Η ΙΚΕΑ διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα, τα οποία μας βοηθούν να δημιουργήσουμε το «παιδικό βασίλειο» που τα παιδιά μας θα απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά, οπότε καλό είναι το δωμάτιο που θα δημιουργήσουμε να είναι ευέλικτο και να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες τους. Ένα επεκτεινόμενο κρεβάτι αποτελεί μια διαχρονική λύση, αφού μεγαλώνει μαζί με το παιδί.

Μπορούμε να κάνουμε το παιδικό δωμάτιο ακόμα πιο δημιουργικό, επιλέγοντας ένα κρεβάτι-σοφίτα που αποτελεί όνειρο για πολλά παιδιά. Αν το δωμάτιο ανήκει σε ένα μόνο παιδί, και η ιδέα του ψηλού κρεβατιού το ενθουσιάζει, το κρεβάτι σοφίτα είναι η ιδανική επιλογή. Το παιδί θα το λατρέψει, ενώ παράλληλα κάτω από το κρεβάτι κερδίζουμε πολύτιμο χώρο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε χώρο παιχνιδιού, ένα γραφείο ή και μία ανοιχτή ντουλάπα!

Προσθέτουμε χρώμα και αναδεικνύουμε το προσωπικό γούστο του κάθε παιδιού επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη συλλογή από λευκά είδη, όπως χρωματιστά σεντόνια, χαλιά και αξεσουάρ, τα οποία ανανεώνουμε εύκολα και οικονομικά σύμφωνα πάντα με τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μας.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς το σπίτι μπορεί να μετατραπεί από τη μία στιγμή στην άλλη σε πεδίο μάχης, με δεκάδες παιχνίδια σκορπισμένα παντού. Υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τακτοποιημένο το παιδικό δωμάτιο. Συρταριέρες, ντουλάπες, επιτοίχιες κρεμάστρες, ανοιχτά ράφια, και πολύχρωμα κουτιά και καλάθια, είναι κάποιες από τις λύσεις που θα δώσουν στα παιδιά μας τον απαραίτητο χώρο για παιχνίδι, χωρίς παράλληλα να δημιουργείται ακαταστασία. Τα ανοιχτά ράφια για παράδειγμα, βοηθούν τόσο στο να δώσουμε την προσωπική μας πινελιά στο υπνοδωμάτιο, όσο και στο να φτάνει το παιδί εύκολα τα αντικείμενά του και να παίζει με ασφάλεια. Μια ανθεκτική, παιχνιδιάρικη, χαμηλή σειρά αποθήκευσης είναι ιδανική για να έχουν τα παιδιά πρόσβαση σε όλα τους τα παιχνίδια και να μπορούν παράλληλα να τα τακτοποιούν με ευκολία. Με την κατάλληλη οργάνωση του χώρου, μπορούμε να δημιουργήσουμε ειδικές γωνιές για παιχνίδι, το οποίο δίνει χώρο στη δημιουργικότητα και στη φαντασία των παιδιών. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγουμε την ακαταστασία στους χώρους του σπιτιού μας.

Τα παιδιά πρέπει να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να ανακαλύψουν τον κόσμο και τέλος να ξεκινήσουν το ταξίδι προς την ανεξαρτησία τους. Αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει πιο εύκολο με τις έξυπνες και λειτουργικές λύσεις που μας προτείνει η ΙΚΕΑ, οι οποίες μας βοηθούν να φτιάξουμε τον ιδανικό χώρο για τα παιδιά μας, από τη μέρα που τα φέρνουμε στον κόσμο και σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.

Ξεφυλλίστε τον νέο κατάλογο ΙΚΕΑ, εμπνευστείτε και βρείτε ιδέες και λύσεις για να δημιουργήσετε το ιδανικό για εσάς παιδικό δωμάτιο.

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top