ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΤΡΟΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Άψογη η συνεργασία μας, λυπάμαι για την παραίτηση των Τ/κ μελών

ΑΝΤΡΟΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Άψογη η συνεργασία μας, λυπάμαι για την παραίτηση των Τ/κ μελών

Η συνεργασία με τους Τ/κ, μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, ήταν φιλική και άψογη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ε/κ συμπρόεδρος, Αντρούλλα Βασιλείου εκφράζοντας λύπη για την παραίτησή τους, ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν εξίσου αποτελεσματικά με τα νέα μέλη που θα διορίσει ο νέος ηγέτης των Τ/κ. 

Μπορεί να είχαμε διαφορετικές απόψεις όταν αρχίζαμε την συζήτηση μιας πρότασης, αλλά πάντοτε καταλήγαμε μ’ ένα πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης, που μας έδιδε την ελπίδα ότι οι δύο κοινότητες μπορούμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε από κοινού για το μέλλον της κοινής μας πατρίδας. «Γι’ αυτό με λυπεί ιδιαίτερα η παραίτηση των Τ/κ φίλων μας, λόγω αυτής της άψογης συνεργασίας που είχαμε», σημείωσε.
 
Ο πολιτισμός, πρόσθεσε, είναι υπεράνω κομμάτων και πολιτικής. «Δημιουργείς μεν πολιτική με τον πολιτισμό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και η νέα ηγεσία των Τ/κ θα διορίσει άτομα που θα μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί μας και θα δημιουργήσουμε και πάλι όλοι μαζί  για το κοινό μας μέλλον».
 
Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν σχέδια που με την αποχώρηση των Τ/κ μελών μένουν αιωρούμενα, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι  η Τεχνική Επιτροπή είχε ετοιμάσει αίτηση προς την UNDP και την ΕΕ για τη χρηματοδότηση μιας ημερίδας για τον πολιτισμό στο πλαίσιο του φεστιβάλ Fringe, στην νεκρή ζώνη στο Σπίτι της Συνεργασίας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Θα μιλήσουν στην ημερίδα άνθρωποι του πολιτισμού και θα παρουσιαστούν μουσικά συγκροτήματα, εξήγησε η κ. Βασιλείου, λέγοντας ότι τώρα δεν γνωρίζει τι θα γίνει.
 
Συγκάλεσε, είπε, συνάντηση των Ε/κ μελών της Τεχνικής Επιτροπής για συζήτηση του όλου θέματος και να διερευνήσουν κατά πόσο ΗΕ και ΕΕ μπορούν να εγκρίνουν την εκδήλωση αυτή, καθώς είχε και την έγκριση των απερχόμενων Τ/κ μελών της Επιτροπής.
 
Στην ερώτηση ποια θεωρεί την πιο σημαντική δράση στα 5 χρόνια που η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό λειτουργεί, η Αντρούλλα Βασιλείου απάντησε πως επιστέγασμα όλων ήταν η επιστροφή των 219 έργων τέχνης Ε/κ καλλιτεχνών χάρις στην συνεργασία των Τ/κ μελών της Επιτροπής και του ίδιου του Μουσταφά Ακιντζί. Ξεχώρισε επίσης τις δύο παραστάσεις ελληνικής τραγωδίας στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας και την εκδήλωση για την αποκατάσταση του πύργου του Οθέλλου στην κατεχόμενη Αμμοχώστου.
 
Αγκάλιασαν επίσης τη δικοινοτική ορχήστρα δωματίου, τη βραδιά ποίησης με Ε/κ και Τ/κ ποιητές κ.ά. «Όλα αυτά έφεραν ένα πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης και μηνύματα ειρήνης», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top