ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: 'Αδιαφορώ για το σιχαμένο Charlie Hebdo - Θέλουν να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες...'

Ερντογάν:  'Αδιαφορώ για το σιχαμένο Charlie Hebdo - Θέλουν να  αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες...'

Νέα επίθεση στη Γαλλία και τον πρόεδρο της Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και εγμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με αφορμή, δε, το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με τον ίδιο, ο Ερντογάν είπε ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη» συμπλήρωσε ο Τούρκος προεδρος κάνοντας λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε, επίσης, τις χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ ότι θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το πρωτοσέλιδό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στην οποια αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του Charlie Hebdo.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo φιλοξενείται σκίτσο που δείχνει τον πρόεδρο Ερντογάν με τα εσώρουχα, να σηκώνει το χιτζάμπ μιας μουσουλμάνας, παρατηρώντας τα γυμνά οπίσθια της και να αναφωνεί «Ω! Ο Προφήτης!».

hebdo_1

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top