«Γεμάτες μίσος» οι φραστικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων, λέει εκπρόσωπός της γαλλικής κυβέρνησης

«Γεμάτες μίσος» οι φραστικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων, λέει εκπρόσωπός της γαλλικής κυβέρνησης

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Σαρλί Εμπντό, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν «γεμάτες μίσος» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο Έκπρόσωπος της γαλλικής Κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.


Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Σαρλί Εμπντό σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία «αηδιαστική προσπάθεια».

Η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι, ενός καθηγητή που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου. Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων. Την ίδια ώρα, η Άμεση Δημοκρατία αναδεικνύεται στον μεγάλο άγνωστο της εξίσωσης, με τις τέσσερις έδρες της να έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν, όχι μόνο τον νικητή της αναμέτρησης, αλλά και τις πολιτικές ισορροπίες, που θα διαμορφωθούν τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE