ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών για κυματοθραύστες στα Περβόλια, αναβαθμίζονται και οι στάσεις λεωφορείων

Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών για κυματοθραύστες στα Περβόλια, αναβαθμίζονται και οι στάσεις λεωφορείων

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσου, σε τρία αιτήματα του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που αφορούν την κατασκευή κυματοθραυστών, συντήρηση νησίδας πρασίνου και αναβάθμιση στάσεων λεωφορείων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών  Κωστάκης Τίγκης «σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, θέσαμε τρία θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής εννέα κυματοθραυστών στην θαλάσσια περιοχή των Περβολιών, αφού στην περιοχή παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγάλη διάβρωση».

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Μεταφορών «μας ανακοίνωσε πως έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια και οι όροι προσφορών που αφορούν την κατασκευή εννέα κυματοθραυστών στον κόλπο Περβολιών και αναμένεται ότι μέχρι  το τέλος του χρόνου να προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές έτσι ώστε τα κατασκευαστικά έργα να αρχίσουν αρχές του 2021. Το έργο έχει εκτιμηθεί γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ και απώτερος στόχος του είναι η προστασία των λουόμενων και η ακτογραμμή των Περβολιών».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η συνεισφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών στο κόστος του έργου θα ανέλθει στα 1,5 εκατομμύρια, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον κόσμο της περιοχής αφού αποτελεί όνειρο 40 περίπου ετών. Συγκεκριμένα η μελέτη του έργου ξεκίνησε από το 1986 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023».
 
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα που τέθηκε ενώπιον του Υπουργού αφορά «την οικονομική στήριξη προς το Κοινοτικό Συμβούλιο προκειμένου να φροντίζει και να συντηρεί τη νησίδα – λωρίδα πρασίνου, που υπάρχει σε δρόμο που ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών και ξεκινά από την περιοχή του Φάρου και καταλήγει στα Περβόλια. Ο κ. Καρούσος ενέκρινε ένα ποσό το οποίο θα δοθεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνεται από εμάς η συντήρηση του πρασίνου».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τίγκη, το τρίτο θέμα «αφορά  επίσης την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να γίνει αλλαγή και αναβάθμιση δέκα στάσεων λεωφορείων που υπάρχουν στα διοικητικά όρια των Περβολιών, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021. Ο Υπουργός Μεταφορών αντιμετώπισε πολύ θετικά τα τρία αιτήματα των Περβολιών και προσβλέπουμε σε καλύτερη συνεργασία με το γραφείο του».
 
Ο Κοινοτάρχης Περβολιών ανέφερε επίσης ότι «με την κατασκευή των έξι πρώτων κυματοθραυστών δημιουργήθηκε μια υπέροχη παραλία και εντός του 2021 θα προχωρήσουμε ώστε να γίνει οργανωμένη με όλα τα απαραίτητα εφόδια για τους επισκέπτες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τίγκης είπε πως «μετά από πάρα πολλά χρόνια και αφότου κατασκευάστηκαν οι πρώτοι έξι κυματοθραύστες επέστρεψαν στη θαλάσσια περιοχή των Περβολιών και οι χελώνες καρέτα – καρέτα. Περίπου 4 χιλιάδες χελωνάκια έχουν γεννηθεί στη συγκεκριμένη παραλία που βρίσκεται ένα περίπου χιλιόμετρο απόσταση από τον Φάρο» είπε και σημείωσε ότι «οι κυματοθραύστες φαίνεται ότι λειτούργησαν οικολογικά».

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top