ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ: Αναπομπή υπόθεσης διακίνησης 131 μεταναστών από το Κακουργιοδικείο στο Επ. Δικαστήριο Πάφου

ΕΠ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ: Αναπομπή υπόθεσης διακίνησης 131 μεταναστών από το Κακουργιοδικείο στο Επ. Δικαστήριο Πάφου

Αναπομπή από το Κακουργιοδικείο Πάφου, όπου ήταν σήμερα ορισμένη, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, πήρε η υπόθεση διακίνησης 131 παράνομων μεταναστών, μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναφέρθηκε από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής , δημόσια κατήγορο Ειρήνη Σάββα.

Σήμερα και μετά την αναπομπή της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο, οι πέντε κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, δικηγόρος Χρίστος Δημητρίου για τον 1ο κατηγορούμενο, δικηγόρος Γεώργιος Πίτρος για τον 2ο κατηγορούμενο, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου για τον 3ο και 5ο  κατηγορούμενο και η ποινικολόγος Δρ. Άρτεμις Σαββίδου για τον 4ο κατηγορούμενο, ζήτησαν όπως η κατηγορούσα αρχή επανεξετάσει τη θέση της, ώστε οι κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με όρους 

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Χριστιάνα Χ΄΄γεωργίου, όρισε την υπόθεση την 6η Νοεμβρίου του 2020 ώστε να εξεταστεί το θέμα της κράτησης των κατηγορουμένων σε περίπτωση που δεν υπάρχει αλλαγή της θέσης της κατηγορούσας αρχής. 

Οι  πέντε φερόμενοι διακινητές των 131 παράτυπων μεταναστών, αφίχθηκαν με πλοιάριο στις 4 Νοεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου τούς είχε παραπέμψει σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 20 Νοεμβρίου.

Στην υπόθεση, όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να καταθέσουν 40 περίπου μάρτυρες κατηγορίας. Τα πέντε πρόσωπα, ηλικίας 53χρονος (1ος κατηγορούμενος ), 43χρονος (2ος κατηγορούμενος), 25χρονος (3ος κατηγορούμενος), 49χρονος (4ος κατηγορούμενος) και 38χρονος (5ος κατηγορούμενος), έχουν κατηγορηθεί και απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι πέντε  είναι αυτά της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής, σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, τα δύο πρόσωπα εκ των πέντε, ηλικίας 43 και 53 ετών, εντοπίστηκαν σε ταχύπλοο που καταδιώχθηκε στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Οι ισχυρισμοί τους, είχαν αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα είχαν αναφέρει, ότι είχαν μεταβεί για ψάρεμα τόνου, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν ήταν η περίοδος ψαρέματος τόνου.

Ακολούθησε η σύλληψη του 38χρονου ιδιοκτήτη του φουσκωτού ταχύπλοου, κατοίκου Λεμεσού, ο οποίος ανέφερε στο Δικαστήριο πως μετέφερε το ταχύπλοο του στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και πως το είχε δώσει σε ένα από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν ως διακινητές,  με σκοπό την πώληση του.

Επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 49χρονος και 25χρονος, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Στο σκάφος επέβαιναν 131 άτομα εκ των οποίων 118 άντρες,  5 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία κατέβαλαν περίπου 2.000 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top