ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμικά μέτρα από ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ. αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε εφαρμογή απόφασης Υπουργικού

Δυναμικά μέτρα από ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ. αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε εφαρμογή απόφασης Υπουργικού

Σε προβεί σε δυναμικά μέτρα εξουσιοδότησε πλειοψηφικά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου. που θα μπορούν κλιμακωτά να φτάσουν μέχρι και σε επ’ αόριστον απεργία, εάν η Κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε εφαρμογή του σημείου 1 της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2018. 

Το σημείο 1 αναφέρει συγκεκριμένα, ότι το Υπουργικό αποφάσισε να συμμορφωθεί πλήρως με την όποια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται και αφορά στην προσφυγή των επηρεαζόμενων που εργοδοτούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα, για τη σχέση εργοδότη-εργοδοτούμενου,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ), μετά από τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου, για την πρόθεση της Κυβέρνησης να ασκήσει έφεση προς το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει τους χιλιάδες εργαζομένους στα ΑΠΥ, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.
 
Η Γενική Συνέλευση πλειοψηφικά, εξουσιοδότησε το  Διοικητικό Συμβούλιο, όπως προβεί σε δυναμικά μέτρα που θα μπορούν κλιμακωτά να φτάσουν μέχρι και σε επ’ αόριστον απεργία, εάν η Κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε εφαρμογή του σημείου 1 της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2018 που ακολουθεί πιο κάτω.
 
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Προδρόμου περί πρόθεσης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, παρά την καταδικαστική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για την Αγορά Υπηρεσιών στα Απογευματινά Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων εκφράζει την απογοήτευση του.
 
Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ  ζητεί από τη Βουλή, τα Πολιτικά Κόμματα και την Κοινωνία, να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του και να καταδικάσει αυτή την πράξη της Κυβέρνησης, «υπενθυμίζοντας της ότι το κράτος αυτό είναι κράτος δικαίου και δημοκρατίας και οφείλει να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη, μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της της».
 
Στο μεταξύ, στην ατζέντα της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, την προσεχή Τετάρτη, είναι και η ενημέρωση για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με  την  αγορά  υπηρεσιών  εκπαιδευτικών  για  προγράμματα  του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και  για  τις  ενέργειες  στις  οποίες  προβαίνει  η  κυβέρνηση προς υλοποίηση της εν λόγω απόφασης.
 
Για το θέμα κλήθηκαν να παραστούν στην Επιτροπή οι εξής: Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ, της ΠΟΕΔ, της ΣΕΚ, της  ΠΕΟ,  της  ΔΕΟΚ,  του  Παγκύπριου  Συνδέσμου  Προσοντούχων  Εκπαιδευτικών Απασχολούμενων στα ΚΙΕ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Προαιρετικών Ολοήμερων  Σχολείων,  του  Παγκύπριου  Συνδέσμου  Εκπαιδευτικών  Μουσικών Σχολείων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Εκπαιδευτών Επιμορφωτικών Κέντρων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top