ΚΥΠΡΟΣ: Άλλαζε εθνικότητα, ηλικία και ότι άλλο χρειαζόταν για να την σκαπουλάρει - Τον μάζεψε η Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Άλλαζε εθνικότητα, ηλικία και ότι άλλο χρειαζόταν για να την σκαπουλάρει - Τον μάζεψε η Αστυνομία

Υπόθεση πλαστοπροσωπίας και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία Πάφου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 2 Νοεμβρίου του 2020 παρουσιάστηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου ένα πρόσωπο από την Κένυα και αιτήθηκε να γίνει διόρθωση της ημερομηνίας γέννησής του, στο έντυπο αιτητή ασύλου.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στις 14 Φεβρουαρίου 2020 ο συγκεκριμένος είχε υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Ασύλου αναφέροντας ως ημερομηνία γέννησης την 1η Ιανουαρίου 2004 , ενώ στις 5 Μαρτίου 2020 εκδόθηκε δελτίο εγγραφής αλλοδαπού.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε εκ νέου στην Υπηρεσία Ασύλου παρουσιάζοντας ταυτότητα από το Καμερούν όπου καταγράφονταν άλλη ημερομηνία γέννησης και συγκεκριμένα ότι είχε γεννηθεί το 1999.

Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου 2020 στην Πάφο καθώς αποπειράθηκε να αναχωρήσει με πλαστό διαβατήριο από το Καμερούν. Τότε μάλιστα είχε δηλώσει άλλα στοιχεία, από τα πραγματικά.

Στη βάση αυτή, το συγκεκριμένο πρόσωπο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE