ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Patriot Act κατά της τρομοκρατίας όπως οι ΗΠΑ'

Ιταλός ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Patriot Act κατά της τρομοκρατίας όπως οι ΗΠΑ'

Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στο Facebook στην οποία αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Βιέννη, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται έναν Πατριωτικό Νόμο (Patriot Act), με σημείο αναφοράς εκείνον της Αμερικής, διότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου ευρωπαϊκού λαού».

Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρα ικανά να επιτρέψουν την πρόληψη και αποφυγή επιθέσεων, όπως αυτών της Νίκαιας και της Βιέννης, και ότι θα συζητήσει σύντομα το θέμα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Η ασφάλεια ενός ευρωπαϊκού κράτους ισοδυναμεί με την ασφάλεια όλων των άλλων. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάτι ευρύτερο, που να αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ο αμερικανικός Πατριωτικός Νόμος (Patriot Act), ο οποίος υιοθετήθηκε το 2001 την επομένη των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και επικρίνεται από υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δίνει στην Κυβέρνηση ευρύτερες εξουσίες επιτήρησης και παρακολούθησης όταν πρόκειται για αντιτρομοκρατικές έρευνες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top