ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Ο Ισλαμοφασισμός 'στραγγαλίζει' την Ευρώπη’ – Άρθρο του Λουκά Φουρλά

‘Ο Ισλαμοφασισμός 'στραγγαλίζει' την Ευρώπη’ – Άρθρο του Λουκά Φουρλά

Για να μπορέσεις να επιλύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ότι αυτό υφίσταται. Έπειτα, να αντιληφθείς τις αιτίες που το προκαλούν και να το κτυπήσεις στη ρίζα του και όχι να κάνεις μπαλώματα της στιγμής.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, με όσους μουσουλμάνους ήρθαν με νόμιμο τρόπο σε ευρωπαϊκό έδαφος, σέβονται και τηρούν τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς νόμους του κάθε κράτους μέλους της Ένωσης. Είναι και θα πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, να έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις έναντι της πολιτείας και της κοινωνίας.

Ωστόσο, είναι και οι άλλοι. Αυτοί, που προφασιζόμενοι την ανάγκη να «μην προσβληθούν» οι ισλαμιστές, ζητούν από τους Ευρωπαίους να αποποιηθούν και να λησμονήσουν τη θρησκεία τους, τους πολιτικούς θεσμούς, ήθη, έθιμα, εκφράσεις της καθομιλουμένης, κεφάλαια σε σχολικά βιβλία, ακόμα και ολόκληρα μαθήματα και κύκλους σπουδών, ώστε να μη νιώσουν «δυσάρεστα» οι ισλαμιστές που ήρθαν με νόμιμο ή παράνομο τρόπο στη Δύση, την οποία τόσο πολύ αρέσκονται να κατηγορούν.

Ουδείς πρέπει να λησμονεί την ιδιαιτερότητα της συγκυρίας. Το μπαράζ ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα, συνέβη λίγες ημέρες μετά την κορύφωση της σύγκρουσης του Προέδρου Μακρόν με τον νεοοθωμανό και φανατικό ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Ο άνθρωπος αυτός, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, είναι πρόθυμος να οδηγήσει την Ευρώπη σε τρομοκρατία, ταραχές εντός των κοινωνιών και πλήρη αποδιοργάνωση των κρατών μελών. Δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς έχει οδηγήσει την οικονομία του στο χείλος της καταστροφής και προτείνει στον λαό του που διαμαρτύρεται ότι πεινά, να πιεί τσάι.

Ακόμα κι αν αγνοεί κάποιος την πραγματικότητα, δεν τον αγνοεί εκείνη. Κι πραγματικότητα αποκαλύπτει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ο πολυπολιτισμός δεν είναι αποδεχτός από τους φανατικούς ισλαμιστές. Αντί ο σεβασμός της διαφορετικότητας που πρεσβεύει τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να οδηγήσει σε έναν «παράδεισο» ανοχής, πολιτισμικού εμπλουτισμού και αρμονικής συμβίωσης, δημιουργεί κολάσεις επί της Γης.

Μπροστά σ’ αυτή την υπέρμετρη εισροή φανατικών ισλαμιστών στα κράτη μέλη και τα δεδομένα που αυτή δημιουργεί, η ΕΕ έχει αρχίσει να δημιουργεί τη νέα μεταναστευτική πολιτική για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Βασικός στόχος για την ΕΕ είναι η ύπαρξη μιας μακρόπνοης και ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη αλλά και σε μια ισορροπημένη προσέγγιση έναντι της νόμιμης, αλλά και της παράτυπης μετανάστευσης. Αυτός θα είναι και ο δικός μου στόχος ως εισηγητής για το θέμα εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτή τη στιγμή, η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό ομηρεία. Μακριά από ακραίες τοποθετήσεις, ένθεν και ένθεν του πολιτικού φάσματος, οι αριθμοί είναι αμείλιχτοι και οι δυνατότητες της Ένωσης περιορισμένες. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη και επείγουσα η εφαρμογή της νέας μεταναστευτικής πολιτικής η οποία διακρίνεται για την ανθρώπινη, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστική αντιμετώπιση, των παθογενειών του συστήματος.

Το μήνυμα της νέας πολιτικής θα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε όσους είναι πραγματικά κατατρεγμένοι και αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και παράλληλα δεν θέλουμε και θα κρατήσουμε εκτός των συνόρων της Ένωσης επικίνδυνους φανατικούς ισλαμιστές που θέλουν να επιβληθούν έναντι του κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top