ΠΑΡΑ-THEMA

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον Χρίστη Λοϊζίδη - 'Σφυρίζει αδιάφορα για τους καρκινοπαθείς, ανίκανος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ΟΚΥπΥ'

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον Χρίστη Λοϊζίδη - 'Σφυρίζει αδιάφορα για τους καρκινοπαθείς, ανίκανος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ΟΚΥπΥ'

Ζήτημα φέρεται να προκύπτει μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Ανδρέα Αποστόλου, μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος 'Χριστίνα Αποστόλου' και συντονιστή της πρωτοβουλίας για ανέγερση πτέρυγας καθημερινής φροντίδας καρκινοπαθών στη Λάρνακα αφού όπως υποστηρίζει, ο νέος Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοιζίδης, 9 περίπου μήνες μετά τον διορισμό του συνεχίζει να 'σφυρίζει' αδιάφορα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως μας αναφέρθηκε η πρωτοβούλιο αυτή λήφθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο ΠΑΣΥΚΑΦ, την Europa Donna και το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου πριν από 16 μήνες.

Επί της ουσίας αυτό που ζητούσαν ήταν η δημιουργία μίας μονάδας Καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Λάρνακας που θα εξυπηρετούσε τη φροντίδα αυτών των ασθενών σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο ενώ προτάθηκε και η στέγαση της στο δεύτερο όροφο του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου Λάρνακας (ο οποίος παραμένει ανενεργός) παίρνοντας μάλιστα έγκριση από τον προηγούμενο Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ κύριο Αλέκο Σταμάτη καθώς και γραπτή επιστολή δέσμευσης του ΟΚΥπΥ την οποία μάλιστα υπογράφει ο κύριος Καρροτσάκης (Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου).

Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε από την ημέρα διορισμού του Χρίστη Λοιζίδη στον θώκο του ΟΚΥπΥ αφού όπως μας αναφέρθηκε 'ανέβαλε τα πάντα'. Αρχικά προέκυψε το ζήτημα της πανδημίας και δικαιολογημένα παρουσιάστηκε μια καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες. Όμως στη συνέχεια παρά τις επιστολές και τα μέηλ ανταποκρινόταν με μεγάλη καθυστέρηση ή δεν ανταποκρινόταν καθόλου με αποτέλεσμα 8+ μήνες μετά τον διορισμό του να μην έχει παρατηρηθεί η παραμικρή πρόοδος σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Παρά τις όποιες δικαιολογίες και εμπόδια προέκυψαν στην πορεία η ομάδα πρωτοβουλίας τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι χωροταξικό και η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας μπορεί να βρει στέγη και οπουδήποτε αλλού. 

Ο κύριος Αποστόλου μάλιστα, σε ανάρτηση του σε διαδικτυακό λογαριασμό κάνει λόγο για 'απάθεια του προς τους χρόνιους ασθενείς', 'ανικανότητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΟΚΥπΥ' και 'εκκρεμούσες καταγγελίες από άλλα στελέχη και τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή' εναντίον του Χρίστη Λοιζίδη ξεκαθαρίζοντας μας πως τα πυρά του στρέφονται αποκλειστικά στον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ και ουδέν ζήτημα υπάρχει με οποιοδήποτε άλλος μέλος ή στέλεχος του οργανισμού.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση του κυρίου Αποστόλου καθώς και την επιστολή δέσμευσης του ΟΚΥπΥ που αναφέρεται στο ρεπορτάζ: 

Κατώτερος των περιστάσεων...
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ κύριος Χρίστης Λοϊζίδης αδιαφορεί πλήρως για τους Καρκινοπαθείς της Επαρχίας Λάρνακας. Με δική του αποκλειστική ευθύνη καθυστερεί η ανέγερση της Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Ο δεύτερος όροφος του νέου κτηρίου του Νοσοκομείου Λάρνακας παραμένει κενός εδώ και μήνες. Όπως και άλλα τμήματα τόσο του παλιού όσο και του νέου κτηρίου παραμένουν αναξιοποίητα παρόλες τις αυξημένες ανάγκες των Καρκινοπαθών και άλλων χρόνιων ασθενών.
Μετά την ανάληψη της Διεύθυνσης του ΟΚΥΠΥ όχι μόνο ανέβαλε την υλοποίηση της Μονάδας αλλά αρνείται προκλητικά να απαντήσει στις επιστολές μας και να διευκρινίσει το πότε θα υλοποιηθούν οι γραπτές δεσμεύσεις του Οργανισμού απέναντι στους Καρκινοπαθείς.
Η αποτυχία του κυρίου Λοϊζίδη να διαχειριστεί την αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει τους χρόνιους ασθενείς και τα προβλήματα τους, η ανικανότητα του να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε ο ΟΚΥΠΥ, οι σοβαρές καταγγελίες εναντίον του από Διευθυντές και στελέχη του ΟΚΥΠΥ αλλά και η εκκρεμούσα καταγγελία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον Γενικό Εισαγγελέα από τον Γενικό Ελεγκτή εναντίον του για την ανέγερση της ΜΕΘ στην Λευκωσία η οποία στοίχησε 1.245.000€ και κατοχυρώθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες σε εργολάβο θα έπρεπε να τον οδηγήσουν αυτοβούλως σε παραίτηση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top