ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Kομισιόν δε σχολιάζει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ ή τις δημόσιες δηλώσεις όσο αυτή διαρκεί

H Kομισιόν δε σχολιάζει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ ή τις δημόσιες δηλώσεις όσο αυτή διαρκεί

H Kομισιόν δε σχολιάζει την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, ή τις δημόσιες δηλώσεις άλλων προσώπων για το θέμα, όσο αυτή διαρκεί, ξεκαθάρισε σήμερα με επιτακτικό τρόπο, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. 

Ο Έρικ Μάμερ ήταν ξεκάθαρος ότι η Κομισιόν δεν τοποθετείται επί υποθετικών σεναρίων (πχ για δικαστικές προσφυγές των υποψηφίων) ή για την ίδια την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όσο αυτή διαρκεί. Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι χώρα με ισχυρή και μακρά δημοκρατική παράδοση, "μακρύτερη από ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών", όπως είπε και επέμεινε πως η Κομισιόν δεν θα προβεί σε εικασίες πριν ανακοινωθούν αποτελέσματα.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Τραμπ περί "νίκης", ούτε και την ανάρτηση του Πρωθυπουργού της Σλοβενίας Γιάνσα, επισημαίνοντας ωστόσο τη θέση και τις ενέργειες των ευρωπαϊκών θεσμών για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top