ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα ημερήσια κρούσματα στο Βέλγιο

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα ημερήσια κρούσματα στο Βέλγιο

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα ημερήσια κρούσματα στο Βέλγιο από χθες ως σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές τα κρούσματα ήταν 5.186 καταγεγραμμένα και το χρονικό διάστημα από 25 μέχρι και 31 Οκτωβρίου ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων έπεσε στα 14.235,4, μείωση 4% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.Ωστόσο μειωμένα κατά 9% ήταν και τα  τεστ.

Επιπλέον το ποσοστό των θετικών τεστ μειώνεται τελευταίες ημέρες, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος αυξήθηκε από 22,5% σε 28.8%. Βρυξέλλες και Βαλλονική Βραβάνδη κατέγραφαν μείωση κρουσμάτων κατά 26% και 25%, αντίστοιχα. Το σύνολο των κρουσμάτων από το Μάρτη είναι 452.541.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 876 νέες εισαγωγές. Από 28 Οκτωβρίου μέχρι και 3 Νοεμβρίου, ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών έφτασε τις 692,4 – αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο. Εξιτήριο χθες έλαβαν 662 άτομα.

Ο συνολικό αριθμός των νοσηλευομένων στο Βέλγιο είναι 7.485. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι 1.351 (μεγαλύτερος από τον αριθμό-ρεκόρ κατά το πρώτο κύμα). Εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ως τώρα ρυθμούς, θα επιβεβαιωθούν οι ειδικοί που προβλέπουν ότι θα φτάσουμε σε κατάσταση κορεσμού περί τα μέσα Νοεμβρίου, κι ακόμη υπάρξουν 800 νέες κλίνες σε ΜΕΘ, όπως προβλέπεται για αυτή τη φάση της πανδημίας (Φάση 2Β).

Χθες έχασαν τη ζωή τους 258 άνθρωποι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός θανάτων από την αρχή της πανδημίας να είναι 12.126 (5.704 στη Φλάνδρα, 4.541 στη Βαλλονία και 1.881 στις Βρυξέλλες).

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναλογεί σε 100.000 ανθρώπους είναι 1.774,8 (+90%), ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ είναι 28.8% σε επίπεδο επικράτειας .


Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir η οποία επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας καταγράφεται “αυξημένη θνητότητα” στο Βέλγιο, ύψους 27% άνω του “κανονικού”.

Τέλος σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας, Frank Vandenbroucke, το Βέλγιο θα παραλάβει τα πρώτα εμβόλια στις αρχές του επόμενου έτους, μετά από τις παραγγελίες, στις οποίες προχώρησε η Κομισιόν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top