ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά ύψους 175,000 ευρώ έκανε η Κύπρος στη ΔΕΑ

Δωρεά ύψους 175,000 ευρώ έκανε η Κύπρος στη ΔΕΑ

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Κυπριακή Δημοκρατία "για τη γενναιόδωρη δωρεά της ύψους €175,000", σημειώνοντας ότι με αυτή τη δωρεά, η συνολική οικονομική στήριξη από τη Δημοκρατία της Κύπρου ανέρχεται συνολικά στα €3,110,700 από το 2005.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής ως χώρα.
 
"Η συμβολή αυτή προς το έργο της ΔΕΑ για την Εκταφή, την Ταυτοποίηση και την Επιστροφή των Λειψάνων των Αγνοουμένων στην Κύπρο, στηρίζει τον ρόλο της Επιτροπής, για τον εντοπισμό και την επιστροφή όσο το δυνατό περισσότερων λειψάνων αγνοουμένων, θέτοντας τέρμα στην αβεβαιότητα που πλήττει τόσες πολλές οικογένειες για τόσα χρόνια", αναφέρει η ΔΕΑ.
 
Προσθέτει ότι μέχρι στιγμής, 992 αγνοούμενοι και από τις δύο κοινότητες έχουν εντοπιστεί και έχουν επιστραφεί στις οικογένειές τους για αξιοπρεπείς ταφές.
 
Η ΔΕΑ βασίζεται στην στήριξη που παρέχουν οι χορηγοί ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων οικογενειών, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top