ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Αντιδράσεις γυμναστών - Φωνάζουν γιατί να κλείσουν αφού δεν βρέθηκαν κρούσματα και τηρούν τα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Αντιδράσεις γυμναστών - Φωνάζουν γιατί να κλείσουν αφού δεν βρέθηκαν κρούσματα και τηρούν τα μέτρα

Με Διάταγμα σφραγίστηκε η αναστολή εργασιών των γυμναστηρίων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Φυσικό επακόλουθο ήταν οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών γυμναστηρίων όπου για ακόμα μια φορά βρίσκονται στη λίστα με τις επιχειρήσεις που "χτυπήθηκαν" επαγγελματικά και οικονομικά απο τα μέτρα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το διάταγμα μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου τα γυμναστήρια στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Το THEMAONLINE ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτητή γυμναστηρίου και μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου πτυχιούχων φυσικής αγωγής και αθλητισμού, Γιώργο Μαχαλλεκίδη, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση για τα γυμναστήρια.

Οπως ανέφερε διαφωνεί με το κλείσιμο των γυμναστηρίων καθώς θεωρείται άδικη και χωρίς ουσία η απόφαση αυτή απο τη στιγμή που "σε κανένα γυμναστήριο δεν βρέθηκε κρούσμα σε αντίθεση με αλλες επιχειρήσεις".  Μάλιστα όπως δήλωσε "ήταν μεγάλη έκπληξη για εμας η απόφαση αυτή και δεν ξέρουμε τους λόγους αλλά και ποιος πήρε μια τέτοια απόφαση"

Επίσης τόνισε " ότι λειτουργοί του Υπ.Υγείας με συνοδεία ανθρώπων του ΟΠΕ (Ουλαμός Πρόληψης Εγκλήματος) διεξήγαγαν συχνά ελέγχους σε γυμναστήρια χωρίς να εντοπίσουν οποιαδήποτε παράβαση" . Οπως σχολίασε "Υπάρχουν σε όλους τους χώρους του γυμναστηρίου  ειδικά σπρέι αντισηπτικά ώστε ο κάθε πελάτης πριν χρησιμοποιήσει ή όταν τελείωσει με τη χρήση ενός μηχανήματος να το απολυμαίνει". Σε ερώτηση αν υπάρχει επίβλεψη αν όντως οι πελάτες τηρούν αυτό το μέτρο πρόληψης η απάντηση του κ.Μαχαλλεκίδη ήταν "Για αυτό υπάρχουν και οι γυμναστές στον χώρο για να επιβλέπουν ότι τηρούν τα μέτρα οι πελάτες. Πέρα όμως απο αυτό, τα γυμναστήρια κάνουν ένα γενικό καθαρισμό - απολύμανση τρεις φορές την μέρα, ( πρωί , μεσημέρι και κατα το κλείσιμο το βράδυ)".

Ανάμεσα στα επιχειρήματα του ο κ.Μαχαλλεκίδης αναφέρθηκε και σε έρευνες που δημοσιεύονται παγκόσμια σχετικά με την πάρα πολύ μικρή πιθανότητα μετάδοσης του ιού στους χώρους των γυμναστηρίων, ενώ έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Πέτρου Καραγιάννη, ότι "δεν βρίσκει λόγο να κλείσουν τα γυμναστήρια καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ούτε κρούσμα αλλά ούτε και παράβαση ως αναφορα τα μέτρα κατα τους ελέγχους".

Ο κ.Μαχαλλεκίδης υπερτόνισε την σημασία της άσκησης στην υγεία του ανθρώπου όπως και της ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος , κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση για κλείσιμο ένος χώρου ο οποίος στην ουσία βοηθά στην προώθηση της υγείας. "Ολες οι αλλες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές στις οποίες βρέθηκαν και κρούσματα. Ενώ τα γυμναστήρια όπου σύμφωνα με τον κ.Καραγιάννη δεν υπήρξαν κρούσματα και δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν, τελικά έκλεισαν"

Αναπάντητα όμως είναι αρκετά απο τα ερωτήματα που θα θέσουν ως Σύνδεσμος στην Κυβέρνηση, όπως ποια τα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων, οι λόγοι για τους οποίους συγκεκριμένα αποφάσισαν το κλείσιμο των γυμναστηρίων, γιατί έγινε η εξαίρεση των αλλων επαρχιών οπου θα λειτουργούν κανονικά τα γυμναστήρια αλλά και το αν τελικά τα personal training περιλαμβάνονται στην αναστολή ή επιτρέπονται.

Ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις και διευκρινήσεις, αφού για ακόμα μια φορά ο κλάδος τους έχει χτυπηθεί απο τα Διατάγματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν οικονομικές συνέπειες τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για το προσωπικό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top