ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΚ-ΠΕΟ:Τι απαντούν για την στήριξη που έλαβαν - 'Πολιτικές σκοπιμότητες και αχταρμά' βλέπει η ΠΕΟ - Αίτημα για περαιτέρω κοινωνική στήριξη

ΣΕΚ-ΠΕΟ:Τι απαντούν για την στήριξη που έλαβαν - 'Πολιτικές σκοπιμότητες και αχταρμά' βλέπει η ΠΕΟ - Αίτημα για περαιτέρω κοινωνική στήριξη

Ικανοποιημένες αφήνουν τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕ, τουλάχιστον σε ζητήματα φιλοσοφίας και προσανατολισμού τα νέα σχέδια στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, ενώ διευκρινίζουν πως δεν έπραξαν κάτι παράνομο με την ένταξή τους στα σχέδια κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

ΣΕΚ - Μάτσας- 'Δεν είναι εύκολο χρήμα, είναι στοχευμένη προσπάθεια στήριξης'
Εκ μέρους της ΣΕΚ, ο κ. Ανδρέας Μάτσας διευκρίνισε ικανοποιημένος πως όλα τα μέτρα ήταν απότοκο κοινωνικού διαλόγου, ενώ «παρουσιάζουν μια ισορροπημένη διάσταση στην προσπάθεια να στηριχτεί η απασχόληση, οι εργαζόμενοι και η επιχειρηματικότητα».

Μίλησε επίσης για σαφή στόχευση εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Είπε επίσης πως είναι θετικό το γεγονός ότι και πάλι απαγορεύονται οι απολύσεις και διευρύνονται οι τομείς στήριξης.
Τέλος, χαιρέτισε το ότι συνδέεται η κατάρτιση με την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ψηφιοποίησης.

ΠΕΟ - Κυρίτσης - Ζητάει περισσότερη κοινωνική στήριξη
Με την σειρά του ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπος Κυρίτσης, τόνισε ότι έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και ορθώς τώρα η αντιμετώπιση της κρίσης μπαίνει σε μια λογική του να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και η ικανότητα των εργαζομένων να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. «Αυτοί είναι και η ατμομηχανή για να οδηγήσει σε νέες προοπτικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Αφού επισήμανε ότι οι πραγματικότητες είναι λίγο χειρότερες από τις προβλέψεις, είπε ότι «παρόλο που τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και φιλοσοφία, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι η μακροχρόνια συνέχιση αυτής της κατάστασης συσσωρεύει κοινωνικά προβλήματα».

Εξηγώντας, τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, με συγκεκριμένα κοινωνικά μέτρα, όπως π.χ. οι δόσεις, τα θέματα των φοιτητικών χορηγιών και των πολυτέκνων, των αναπήρων κοκ.

«Αναμένουμε μέτρα διεύρυνσης, δεν μπορεί το κοινωνικό κράτος να παραμένει το ίδιο όπως ήταν σε συνθήκες κανονικότητας», συμπλήρωσε.

Απαντήσεις για χορηγίες κομμάτων και συντεχνιών
Τέλος, οι δύο συνδικαλιστές κλήθηκαν να σχολιάσουν και την ένταξή τους στα προηγούμενα σχέδια στήριξης, ιδίως σε μια περίοδο που η οικονομία παραπαίει και τα κόμματα παίρνουν ήδη μεγάλη χορηγία.

Ο κ. Μάτσας είπε ότι «αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα που παραχωρήθηκε κατά την πρώτη φάση εφαρμογής των σχεδίων, υπό την έννοια ότι τα έσοδα προκύπτουν μέσα από τις συνδρομές των μελών και μειώθηκαν σημαντικά». Διευκρίνισε δε πως θα τύχουν ελέγχου όλες οι αιτήσεις σου και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για το σήμερα, είπε ότι «διαχειριζόμαστε το πρόβλημα, ο κόσμος είναι ακόμη κοντά μας».

Ο Πάμπος Κυρίτσης, παρουσιάστηκε πιο έντονος, βλέποντας «πολιτικές σκοπιμότητες» και «κατασκευασμένα θέματα», χωρίς να διευκρινίζει εάν τίθεται θέμα ηθικής. Διερωτήθηκε επίσης γιατί συνδέεται το κονδύλι που πήρε η ΠΕΟ με το ΑΚΕΛ, ενώ κάτι ανάλογο δεν γίνεται για την ΣΕΚ και τον ΔΗΣΥ, κάνοντας λόγο για «αχταρμά».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι στήριξη δικαιούντο και οι εργαζόμενοι όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και των ιδρυμάτων, οργανισμών κοκ. «Τα εισοδήματα ήταν πολύ μειωμένα, όπως και οι συνδρομές, δεν μπορούσαμε να πάρουμε από οικοδόμους και υπαλλήλους που ήταν στα σπίτια τους», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top