ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΩΤΑΤΟ: Απέρριψε έφεση των Μαυρομιχάλη και Rudolf κατά της απόφασης για κράτησή τους

ΑΝΩΤΑΤΟ: Απέρριψε έφεση των Μαυρομιχάλη και Rudolf κατά της απόφασης για κράτησή τους

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Dydi Rudolf, κατηγορούμενων στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του Πανίκου Παναγιώτου, που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου όπως παραμείνουν υπό κράτηση ενόσω συνεχίζεται η δίκη τους.

Στην ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου, που εκδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως "ο κίνδυνος μη προσέλευσης κατηγορουμένου στο δικαστήριο για τη δίκη του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, όπως έχει κριθεί, δυνατό να διαταχθεί η κράτησή του" και πως έγινε "επίκλησή του, εν προκειμένω, από την κατηγορούσα αρχή".

Στην απόφαση αναφέρεται πως "αποτελεί πρωταρχική ευθύνη του δικαστηρίου η διασφάλιση ότι ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος με ή χωρίς όρους εγγύησης και διατάσσεται η κράτησή του μόνο εφόσον το συμφέρον της δικαιοσύνης το απαιτεί και προς διασφάλιση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δίκης, για συγκεκριμένους λόγους, που έχει προσδιορίσει η νομολογία".

Ακόμη το Ανώτατο σημειώνει πως η κρίση του Κακουργιοδικείου επί του θέματος τούτου είναι ορθή, ώστε να μη δικαιολογείται η επέμβαση του Εφετείου, και επισημαίνει πως η κράτηση των κατηγορουμένων προσφέρεται ως η μόνη επιλογή.

"Η διαπίστωση τούτη εδράζεται στην ανάλυση και την κατάληξη, συναφώς, του Κακουργοδικείου κατά την πρωτόδικη διαδικασία. Αυτής δε επικυρωθείσας, κατ’ έφεση, δεν παρέχεται έδαφος για διαπίστωση μη διεξαγωγής δίκαιης δίκης, βασιζομένης της απόρριψης του συγκεκριμένου λόγου στην επιτυχία των, ήδη, απορριφθέντων λόγων έφεσης. Ως αποτέλεσμα, οι εφέσεις αποτυγχάνουν και απορρίπτονται", επισημαίνεται.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top