ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να θωρακίσουμε τη χώρα' -Όλοι οι αρμόδιοι να συνδράμουν

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να θωρακίσουμε τη χώρα' -Όλοι οι αρμόδιοι να συνδράμουν

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την πάταξη της διαφθοράς

H αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης να θωρακίσουν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τη χώρα από φαινόμενα διαφθοράς τονίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και πολιτειακούς φορείς για το θέμα της πάταξης της διαφθοράς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης για τα θέματα της διαφάνειας, λογοδοσίας και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου και η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε αρχικά την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να θωρακίσει, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τη χώρα μας από φαινόμενα διαφθοράς και ζήτησε όπως όλοι οι αρμόδιοι φορείς, στον τομέα της ευθύνης και των καθηκόντων τους, συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει μέσω των μέτρων που θα ληφθούν και της πλήρους διαφάνειας, να εμπεδωθεί στον λαό μας η αποφασιστικότητα όλων ανεξαιρέτως να πατάξουμε την οποιαδήποτε μορφή διαφθοράς.

Περιγράφοντας το πλαίσιο που υπάρχει των μέτρων που θα ληφθούν και της πλήρους διαφάνειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση και τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εκκρεμούντα νομοσχέδια, είτε εκείνα που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής είτε ενώπιον αρμοδίων Υπουργείων ή φορέων, ζητώντας επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας κατά της διαφθοράς, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στις συστάσεις που προέρχονται από αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η GRECO και η Moneyval, ζητώντας να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση, το ταχύτερο δυνατόν, των όποιων προτάσεων δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί οι οποίες, έστω και αν δεν αφορούν την εκτελεστική εξουσία, θα πρέπει με τη συνεργασία των επηρεαζόμενων φορέων και με από κοινού συνεννόηση, να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε στις προτάσεις του ιδίου και της Κυβέρνησης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος άκουσε τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων οι οποίες ενίσχυαν τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν και η συζήτησε εξελίχθηκε σε ένα παραγωγικό διάλογο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ιδιαίτερη του ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για τις δημιουργικές παρεμβάσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη οι οποίες, μαζί με τις απόψεις που θα εκφραστούν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη Δευτέρα το πρωί, θα αποτελέσουν τις οριστικές προτάσεις που θα εξαγγείλει δημοσίως ο Πρόεδρος τις επόμενες των ημερών, προκειμένου αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί η διαφθορά μέσα από τις νέες προτάσεις, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, και να επικρατήσει το κράτος δικαίου».

...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top