ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η διεθνής Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYFRA 02/20”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή της Γαλλικής Φρεγάτας «LA FAYETTE», ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και εξειδικευμένων Νοσηλευτών του ΟΚΥΠΥ.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Ε-Δ της Κ.Δ.
 
Αναφέρεται ότι τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.
 
Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη 2η συνεργασία εντός του 2020, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top