ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown με δραματική πρόβλεψη για εκτίναξη των θανάτων στην Ελλάδα - Σε 10 ημέρες διπλασιάστηκαν οι διασωλημένοι

Lockdown με δραματική πρόβλεψη για εκτίναξη των θανάτων στην Ελλάδα - Σε 10 ημέρες διπλασιάστηκαν οι διασωλημένοι

Για επικείμενη «δραματική αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες» μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - Εκρηκτική η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη - Ήπια επιδείνωση στην Αττική - Πάμε για lockdown πέντε εβδομάδων εκτιμά ο Δερμιτζάκης - Έντονη ανησυχία για την αύξηση στον αριθμό διαγνώσεων στους 65+

Σχέδιο ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ με ιδιώτες και στρατό Υψηλό αριθμό μολύνσεων ανακοίνωσε και σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του νέου lockdown στην χώρα μας. Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ ανακοίνωσαν την Παρασκευή 2.448 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό και 14 ακόμη θανάτους ασθενών με CoViD-19 ενώ νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν μια ανάσα από το «ψυχολογικό όριο» των 200.

Μέσα σε ένα διάστημα μόλις 10 ημερών οι ασθενείς που διασωληνώθηκαν αυξήθηκαν κατά 96 (!) και έφτασαν συνολικά τους 196 γεγονός το οποίο - σε συνδυασμό με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων - έκανε τον Γκίκα Μαγιορκίνη να μιλήσει για επικείμενη «δραματική αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες».

Οι δυσοίωνες προβλέψεις σχετίζονται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 65+, που είναι οι πιο ευάλωτες στη νόσο, αλλά και στις νέες μολύνσεις για την ηλικιακή ομάδα των 40 – 65 ετών που είναι η δεύτερη πιο ευάλωτη και προκαλεί σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Με τα συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά αβέβαιη η «διάρκεια ζωής» του νέου lockdown με τους επιστήμονες να εκφράζουν ζωηρές αμφιβολίες για το αν θα αποδώσει καρπούς μέσα στο διάστημα των τριών εβδομάδων που σχεδιάστηκε.

Χαρακτηριστική ήταν η εκτίμηση του καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη ο οποίος είπε ότι το καθεστώς του lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε εβδομάδες.

ΠΗΓΗ Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top