ΔΙΕΘΝΗ

Δεν χτύπησε ακόμη το τηλεφωνο του Μπαϊντεν... (από τον Τραμπ)

Δεν χτύπησε ακόμη το τηλεφωνο του Μπαϊντεν... (από τον Τραμπ)

Δυναμικά φαίνεται να μπαίνει ο Τζον Μπαϊντεν, ύστερα από τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές. Ήδη ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών όπως είχε δηλώσει μέσω Τwitter νιώθει μεγάλη τιμή. «Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας, όμως σας υπόσχομαι το εξής: Θα είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικάνους - είτε με ψηφίσατε είτε όχι».

Η πρώτη κίνηση του Αμερικανού προέδρου από σήμερα είναι να στελεχώσει την ομάδα που θα τον απαρτίζει, διορίζοντας τον πρώην γενικό χειρουργό Βιβέκ Μέρθι και τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας, η οποία θα τον συνδράμει στην κατάρτιση ενός σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κύριο μέλημα του είναι να ξεκινήσει για να θέσει υπό έλεγχο τον κορονοϊο. «Τη Δευτέρα θα ορίσω μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών ως σύμβουλους μετάβασης, οι οποίοι θα βοηθήσουν να πάρουμε το σχέδιο Μπάιντεν-Χάρις και να το μετατρέψουμε σε μια πραγματική στρατηγική που θα μπει σε εφαρμογή από τις 20 Ιανουαρίου 2021», δήλωσε ο Μπάιντεν στη νικητήρια ομιλία του.

Από τη πλευρά του, ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο τον Τζον Μπάιντεν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του όπως είθισται. Αντίθετα, συνεχίζει το «βιολί» του μιλώντας για περί νοθείας, χωρίς ωστόσο να έχει καμία απόδειξη. Μάλιστα, ο ίδιος πήγε χθες Κυριακή για γκολφ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οι Δημοκρατικοί και οι συνεργοί τους είναι κλέφτες και ότι του έκλεψαν την επανεκλογή του.

Ο Ντόναλντ Τράμπ δεν ρίχνει τον εγωισμό του ενώ ξεσπά εναντίον όλων χωρίς να παραδέχεται ακόμη την ήττα του, ενώ φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν λήξει η θητεία του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top