ΔΙΕΘΝΗ

Καμάλα Χάρις - Θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ;

Καμάλα Χάρις - Θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ;

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρι έχει γίνει το σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας για τις γυναίκες της Αμερικής. Από το Σάββατο τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για εκείνη, ενώ επικρατεί ένας ενθουσιασμός ανάμεσα στο γυναικείο φύλο και όχι μόνο.

Από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Η 56χρονη Γερουσιαστής της Καλιφόρνιας είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγετε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Στο ενεργητικό της καταγράφεται μια ιστορία αφού την δεκαετία του 1990 εργάστηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο και το  2004 εξελέγη Περιφερειακή Εισαγγελέας. Ακολούθως, διετέλεσε Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια το 2010 και επανεκλέχθηκε το 2014 με ευρύ προβάδισμα. Το 2016 κατάφερε να νικήσει τη Λορέτα Σάντσες στις εκλογές για τη Γερουσία για να διαδεχθεί την γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ. Η Χάρις έγινε η τρίτη γερουσιαστής της Καλιφόρνια και η πρώτη γερουσιαστής με τζαμαϊκανές ή ινδικές καταβολές. Πρώτη, ήταν η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984, υποψήφια Αντιπρόεδρος με τον Δημοκρατικό Γουόλτερ Μοντέιλ, ο οποίος έχασε τις εκλογές από τον Ρόναλντ Ρίγκαν. Η δεύτερη, ήταν η Σάρα Πέιλιν το 2008 με τον Τζον Μακέιν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η ίδια είχε μιλήσει για τη καταγωγή της υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες από την Ασία έχουν τη δύναμη να στηρίξουν την Δημοκρατία «Η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ στα 19 δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους βρίσκομαι εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» είπε η Χάρις, στην ιστορική ομιλία μετά τη εκλογή της.

Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν ότι το 2024 δεν αποκλείεται η Καμάλα Χάρις να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ βλέποντας ότι είναι παράδειγμα ως μίμηση για τα νέα κορίτσια. Θέτοντας, τους δικούς της στόχους και τα όνειρα της, δεν τα έβαλε κάτω διεκδικώντας ένα αξίωμα καταφέρνοντας να το αποκτήσει με την αξία της.

Ο σύζυγός της Καμάλα Χάρις έγινε ο πρώτος «δεύτερος κύριος» στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο 56χρονος σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ συγχαρεί τη σύζυγό του με μια ανάρτηση το Twitter  «Είμαι τόσο υπερήφανος για εσένα» έγραψε, συνοδεύοντας τη φράση με δύο καρδιές και δύο σημαίες των ΗΠΑ, αλλά και με μία φωτογραφία της Χάρις και εκείνου που αγκαλιάζονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top