ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ευσταθίου: Ανάγκη λήψης μέτρων από Ευρώπη για καταπολέμηση τρομοκρατίας

Κ. Ευσταθίου: Ανάγκη λήψης μέτρων από Ευρώπη για καταπολέμηση τρομοκρατίας

Είναι επάναγκες η Ευρώπη να αναθεωρήσει το πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτιση της ριζοσπαστικοποίησης, υπογράμμισε τη Δευτέρα (10/11) το μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και Βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, ενώπιον της διαδικτυακής συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης.

 

Σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε ενώπιον της της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης την επικαιροποιημένη έκθεσή του, η οποία περιλαμβάνει πρόσφατες εξελίξεις σε αριθμό κρατών μελών, που αφορούν σε σημαντικές υποθέσεις, που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Όπως σημειώνεται οι προσθήκες υιοθετήθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής, ενώ η έκθεση του κ. Ευσταθίου αναμένεται να συζητηθεί και να υιοθετηθεί από την Ολομέλεια του Σώματος τον προσεχή Ιανουάριο.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του για το θέμα της επιστροφής μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι είναι επάναγκες η Ευρώπη να αναθεωρήσει το πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτιση της ριζοσπαστικοποίησης.

Η Ευρώπη, ανέφερε, οφείλει να επανεξετάσει τη σχέση της με τη Συρία, ο λαός της οποίας, μαζί με τους Κούρδους, έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα.

Επεσήμανε δε ότι για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν ενώπιον δικαστηρίων οι υπαίτιοι για τα διαπραχθέντα εγκλήματα, θα πρέπει να καθιερωθεί συνεργασία με τις αρχές της Συρίας, προκειμένου να συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία.

Η Επιτροπή εξέτασε, επίσης, το θέμα της επενδυτικής μετανάστευσης, υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων σε Κύπρο και Μάλτα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top