Ειρηνευτική δύναμη: Εντείνονται οι προσπάθειες για παρακολούθηση εξελίξεων στα Βαρώσια

Ειρηνευτική δύναμη: Εντείνονται οι προσπάθειες για παρακολούθηση εξελίξεων στα Βαρώσια

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο εντείνει τις προσπάθειές της για παρακολούθηση των εξελίξεων στα Βαρώσια, ανέφερε πηγή εντός της ειρηνευτικής δύναμης.



Σε ερώτηση για την αντίδραση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών σε επιστολή που στάληκε πρόσφατα από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στην επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περίκλειστη πόλη, πηγή των ΗΕ ανέφερε ότι το αστυνομικό και στρατιωτικό προσωπικό της δύναμης συντονίζεται εσωτερικά, ώστε να εντείνει τις προσπάθειές του για παρακολούθηση της κατάστασης στα Βαρώσια.

«Είμαστε απασχολημένοι με το να παρακολουθούμε, να παρατηρούμε και να αναφέρουμε όλα όσα συμβαίνουν εκεί, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε», προσθέτει η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως η αποστολή των ΗΕ δίνει ακολούθως αναφορά στα κεντρικά, στη Νέα Υόρκη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE