ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Το θέμα των Βαρωσίων και οι παρεμβάσεις συζητήθηκαν στην «ολομέλεια της βουλής»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Το θέμα των Βαρωσίων και οι παρεμβάσεις συζητήθηκαν στην «ολομέλεια της βουλής»

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν σε δηλώσεις του χθες κατά τη συνεδρία της «ολομέλειας της βουλής», αναφέρθηκε στις έξωθεν παρεμβάσεις που πλήττουν τη «δημοκρατία» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χακικάτ».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι «Αν υπάρχει δημοκρατία σε αυτή τη χώρα, τότε δεν είναι φυσιολογικές οι παρεμβάσεις και κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να νομιμοποιήσει αυτές τις παρεμβάσεις».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα και στην κατάσταση ο κ. Ερχιουρμάν υποστήριξε ότι καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να ομαλοποιήσουν μια κατάσταση που δεν είναι κανονική.
 
«Οι παρεμβάσεις δεν είναι φυσιολογικές και για αυτό δεν πρόκειται να αποδεχθώ την ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δεν είναι φυσιολογική», είπε.
 
Αναφερόμενος στο θέμα των Βαρωσίων, ο κ. Ερχιουρμάν επέκρινε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η «περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων είναι έδαφος της τδβκ» και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μέχρι και ο δήμαρχος Ικονίου, όπως είπε, δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί.
 
Υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων με βάση το διεθνές δίκαιο, o Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στο εσωτερικό όσον αφορά στο θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ όσον αφορά τη διαχείριση των Βαρωσίων, οι ίδιοι εναντιώνονται σε όσους παίρνουν ρίσκο σε αυτό το θέμα.
 
«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν στα Βαρώσια και δεν μπορούν να σκεφτούν και να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Τα προβλήματα στη χώρα μεγαλώνουν συνεχώς και μέρα με τη μέρα προστίθενται και άλλα», ανέφερε ο Ερχιουρμάν.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων -YDP) Ερχάν Αρικλί, αναφέρθηκε στην ανάγκη για σύσταση μιας «κυβέρνησης» ευρείας αποδοχής στα κατεχόμενα.
 
Για το θέμα των Βαρωσίων, ο κ. Αρικλί είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στο Βαρώσια και πρόσθεσε ότι θα ήταν λάθος να εναντιώνονται κάποιοι σε εκδηλώσεις που γίνονται σε «δημόσια περιουσία».
Μιλώντας ενώπιον της «βουλής» ο αναπληρωτής πρόεδρος και «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσάν Σανέρ είπε ότι θα ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διεργασίες για τη σύσταση «κυβέρνησης» και στη συνέχεια θα καταθέσουν τον «προϋπολογισμό» για ψήφιση.
 
Σχετικά με το θέμα των Βαρωσίων και το Κυπριακό, ο Σανέρ υποστήριξε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στα δυο αυτά θέματα και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποκρύψουν από το «λαό» τα βήματα τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top