ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιγόνη Τασουρή: «Παίρνουν αποφάσεις οι αρμόδιοι χωρίς να ρωτήσουν – Δεν μας ακούει κανείς»

Αντιγόνη Τασουρή: «Παίρνουν αποφάσεις οι αρμόδιοι χωρίς να ρωτήσουν – Δεν μας ακούει κανείς»

Μεγάλη δυσαρέσκεια εκφράζει η Αντιγόνη Τασουρή σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι αρμόδιοι, σε ό,τι αφορά τα μέτρα σε σχέση με την πανδημία, ενώ ζητά να μην λαμβάνονται τόσο εύκολα αποφάσεις για τη διακοπή της απογευματινής απασχόλησης των παιδιών.        

Ποια είναι τα αιτήματά σας; 

Από την αρχή της πανδημίας έχουμε δείξει σεβασμό και εκτίμηση στους επιστήμονες και τεχνοκράτες που έχουν αναλάβει τη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας, όμως νοιώθουμε έντονα ευθύνη έναντι των γονιών και των παιδιών όσον αφορά τη διακοπή της απογευματινής απασχόλησης, έτσι ζητούμε να ληφθούν υπόψη τα πιο κάτω: 

Να μην λαμβάνονται τόσο εύκολα αποφάσεις για τη διακοπή της απογευματινής απασχόλησης των παιδιών, γιατί μέσα από τις απογευματινές τους δραστηριότητες, όπως τις αποκαλούν οι αρμόδιοι, προσφέρεται παράλληλη εκπαίδευση με το σχολείο τους ενισχύοντας την αυτοπεποιθησή τους και τη ψυχολογική τους ισορροπία. 

Να δοθεί η ανάλογη σημασία στα θέματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν μέσα από τα μέτρα πρόληψης και να αξιοποιηθούν κ ειδικοί ψυχικής υγείας σε θέματα που αφορούν τα παιδιά . 

Να δημιουργηθούν λεπτομερή πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για κάθε είδους επαγγελματική δραστηριότητα απογευματινής απασχόλησης, έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε σύγχυση. 

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς να προσεγγίσουν επαγγελματίες για την καλύτερη περιγραφή των δραστηριοτήτων της κάθε απογευματινής απασχόλησης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η λήψη οποιονδήποτε λανθασμένων αποφάσεων. 

 Προσπαθήσατε να μιλήσετε με κάποιον;  Σας άκουσε κανείς; 

Ζητήσαμε επανειλημμένα, ως δάσκαλοι χορού αλλά και ως υπεύθυνοι γονείς μια γέφυρα επικοινωνίας και συναντήσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο τρόπος λειτουργίας τους σχολών χορού, όμως δυστυχώς δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. 

 Δεν θεωρείτε ότι μέσω του χορού μπορεί να μεταδοθεί ο ιός; 

Στις σχολές χορού τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας, όπως η μη προσέλευση παιδιών που έχουν θερμοκρασία 37,3 και άνω, ή ρινική καταρροή, η θερμομέτρηση με την είσοδο των παιδιών, πλύσιμο χεριών με αντισηπτικό, προστατευτικές μάσκες, αποστάσεις, διαφορετική είσοδο και έξοδο και μη χρήση αποδυτηρίων και αιθουσών αναμονής.  Άρα μ’ όλα αυτά τα μέτρα προστασίας που όλες οι σχολές χορού τηρούν η μετάδοση του ιού, μέσα από τη δική μας απογευματινή απασχόληση δεν είναι δυνατή.   

 Ποιες είναι οι συνέπειες στη σχολή μετά από ένα ενδεχόμενο – δεύτερο lockdown

Ας ευχόμαστε να μην υπάρξει ένα δεύτερο lockdown, γιατί αυτό θα επιφέρει όχι μόνο οικονομική επίπτωση στη σχολή, αλλά και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο τη ψυχική υγεία των παιδιών μας.  Εμείς θέλουμε να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταφέρουν να ξεπεράσουν όλο αυτό το δύσκολο της πανδημίας που έρχεται και να βγουν απ’ αυτό όσο γίνεται πιο υγιείς συναισθηματικά.  

Έτσι παράκλησή μου είναι όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα ασφάλειας και υγείας προς αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης αλλά και προς περιορισμό της πανδημίας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top