ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς «φρένο» η έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Oι επίσημες ανακοινώσεις

Χωρίς «φρένο» η έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Oι επίσημες ανακοινώσεις

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 10/11, νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και ακόμα θανάτους από τον ιό στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως «τρέχουν» οι εξελίξεις για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό με την εφημερίδα Bild να αναφέρει πως το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που παρασκευάζεται σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer είναι «έτοιμο».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top