ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχουν να... καλλωπιστούν και να κουρευτούν Λεμεσιανοί και Παφίτες - Ο σύνδεσμος κομμωτών ζητά να παραμείνουν ανοιχτοί

Τρέχουν να... καλλωπιστούν και να κουρευτούν Λεμεσιανοί και Παφίτες - Ο σύνδεσμος κομμωτών ζητά να παραμείνουν ανοιχτοί

Ανοιχτά είναι σήμερα Πέμπτη (12/11) τα κομμωτήρια σε Λεμεσό και Πάφο, παρά το ότι είθισται τις Πέμπτες να παραμένουν κλειστά, με τον κόσμο στις πόλεις να σπεύδει για τις απαραίτητες κομμώσεις ενόψει lockdown.

Το άνοιγμα επισημοποίησε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών – Κουρέων με ανακοίνωσή της, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων το βράδυ της Τετάρτης (11/11). Όπως μάλιστα πληροφορείται το ThemaOnline, μεγάλος κόσμος έσπευσε να προλάβει το κλείσιμο.

Η ανακοίνωση
Όσοι συνάδερφοι στις δύο επαρχίες επιθυμούν να ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, μπορούν να το πράξουν. Θα ενημερωθεί και η αστυνομία για να μην υπάρχει πιθανότητα για καταγγελία κάποιου συναδέλφου.
Ήδη μετά την εξαγγελία των μέτρων προχωρήσαμε σε επιστολή για παράταση της λειτουργίας κομμωτηρίων κ κουρείων για τις 2 επαρχίες.

Μόλις έχουμε την οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε

Ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά παρά το lockdown

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε εκτεταμένες προσπάθειες μέσω επιστολών και επαφών με τον αρμόδιο Υπουργό, προχώρησε ο Σύνδεσμος Κομμωτών με σκοπό να τους παραχωρηθεί το δικαίωμα να παραμείνουν ανοικτοί Παρασκευή και Σάββατο προς εξυπηρέτηση του κοινού και μετά να κλείσουν όπως έχει γίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Γιώργο Σοφοκλέους Πρόεδρο του Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων στην Πάφο και πρώην πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως το διάστημα των δύο ημερών θα τους βοηθήσει τα μέγιστα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, αφού κανένας δεν τους εγγυάται, όπως σημείωσε, ότι μετά την 30η Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν και θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επιπρόσθετα ο κ. Σοφοκλέους είπε πως "ο κόσμος είναι αγανακτισμένος" και πως αρκετά κομμωτήρια στην Πάφο ήδη έχουν κλείσει.

Εκτίμησε δε, πως στην πορεία "αν συνεχιστεί αυτή η αμφιταλαντευόμενη κατάσταση", αναμένεται γύρω στα δέκα κομμωτήρια, μικρά και μεγάλα στην Πάφο να κλείσουν για την χειμερινή σαιζόν. Ενδεικτικά ανέφερε πως και στα ξενοδοχειακά καταλύματα που εξακολουθούν να λειτουργούν τα κομμωτήρια που στεγάζονται σ΄αυτά, έχουν κλείσει, αφού ο κύκλος εργασιών τους είναι μειωμένος έως ανύπαρκτος.

Παρατήρησε δε, πως ο κλάδος των κομμωτών πάσχει αντιδρά και φωνάζει επισημαίνοντας ότι οι σύμβουλοι της κυβέρνησης και του Κράτους πρέπει να ξαναδούν το θέμα των κομμωτηρίων γιατί, όπως εξήγησε, οι κομμωτές έχουν τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα αφού λειτουργούν ως ένα “μικρό χειρουργείο” κατά την έκφραση του, με αποστειρώσεις, προστατευτικές μάσκες ,θερμόμετρα και ότι χρειαστεί.

Ως παράδειγμα ο κ. Σοφοκλέους αναφέρθηκε στην Γερμανία όπου αν και έχει πληγεί από την πανδημία του COVID- 19, τα κομμωτήρια εργάζονται κανονικά ,αλλά με τα απαραίτητα μέτρα.
Πιστεύω σημείωσε, ότι με μια συναινετική προσπάθεια από πλευράς του Υπουργείου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του κλάδου των κομμωτών και να τους αφήσει να εργάζονται ίσως και με αυστηρότερα μέτρα.

"Ακόμη και οι Σπαρτιάτες πριν τις μάχες καλλωπίζονταν", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top