ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eνδοσχολικές εκδηλώσεις αντί πορείες για πολυτεχνείο και ψευδοκράτος από ΠΣΕΜ

Eνδοσχολικές εκδηλώσεις αντί πορείες για πολυτεχνείο και ψευδοκράτος από ΠΣΕΜ

Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ ενημερώνει πως βάσει των τελευταίων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης 11/11/2020, οι αντικατοχικές εκδηλώσεις και οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής του Πολυτεχνείου δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν σε καμία επαρχία. 

Γι’ αυτό η Γραμματεία της ΠΣΕΜ αποφάσισε όπως ακυρωθούν οι προγραμματισμένες επαρχιακές εκδηλώσεις και στη θέση τους να πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές εκδηλώσεις,σε όσα σχολεία παραμένουν ανοικτά, στη βάση του πλαισίου της ΠΣΕΜ την 3η-4η περίοδο, στις 16/11 για καταδίκη του ψευδοκράτους και στις 17/11 για να τιμηθεί ο αγώνας του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωση η ΠΣΕΜ τονίζει πως οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις θα πρέπει να στείλουν έντονα το μήνυμα καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής και της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, καθώς και της ανάγκης επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας.
 
"Μέσα από τη μορφή και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων πρέπει να αποσταλούν θετικά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση κι επανένωση του τόπου και του λαού μας και ότι δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή", αναφέρεται.

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά και θα πρέπει να αναγνωσθεί η ομιλία της ΠΣΕΜ ενώ αναφέρεται ότι για όσα σχολεία είναι εφικτό καλό είναι να ακολουθήσει μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
ΠΣΕΜ και ΕΣΕΜ καλούν τους μαθητές όπως αποδείξουν για μια ακόμη φορά την πολιτική ωριμότητα που τους διακατέχει, συστρατευόμενοι μαζί με τον υπόλοιπο λαό μας στον αγώνα που διεξάγει ενάντια στην κατοχή και για την επανένωση του μαρτυρικού μας νησιού.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top