ΕΛΛΑΔΑ

Έχει πλέον τον πρώτο λόγο...

Έχει πλέον τον πρώτο λόγο...

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ρελαντί, δε χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι και νίκησε εύκολα (66-77) στο ΟΑΚΑ με τον άλλοτε κραταιό Παναθηναϊκό, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφς. Ο Σπανούλης έκανε “Δε σας ακούω” και οι οπαδοί του τριφυλλιού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή του ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος κι έτοιμος να εκμεταλλευτεί και να εκθέσει όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, που με την απώλεια του Γκιστ ήταν μία εντελώς διαφορετική ομάδα.

Οι πράσινοι έπαιξαν μονότονα στην επίθεση και μη έχοντας άλλη επιλογή, επιχείρησαν να επιτεθούν αρχικά με τον Μπατίστα κι εν συνεχεία με τρίποντα.  Ο Σφαιρόπουλος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσειμε εξυπνάδα τον Ουρουγουανό, στέλνοντας δεύτερο παίκτη πάνω του, μόνο όταν αποφάσιζε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να ντριμπλάρει από το λόου ποστ. Ο Μπατίστα τελείωσε μεν με 22 πόντους, αλλά ο Σφαιρόπουλος ήξερε ότι ο σέντερ του Παναθηναϊκού ειναι αδύνατον να κερδίσει μόνος του, αν η περιφρειακή απειλή δεν εκφραστεί. Οπως ακριβώς κι έγινε. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με άσχημα ποσοστά, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος στο παιχνίδι του. O Σπανούλης σε σκόραρε πολύ, αλλά κατηύθυνε τους πάντες μοιράζοντας αφειδώς ασίστ, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει κάνει ο Μάντζαρης με τον Πρίντεζη να αναδεικνύεται σε εκτελεστή.
 
Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-22 και το ημίχρονο 34-38, αλλά παρά τις χαμηλές διαφορές η εικόνα των ομάδων απείχε σε ποιότητα. Και μάλιστα πάρα πολύ. Παρά το γεγονός ότι ο Χάρντεν και ο Ντάνστον χρεώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα με 3 φάουλ ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου το σκορ άνοιξε και η διαφορά ανέβηκε πανω από τους 10 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με επιμέρους σκορ 24-14 στο διάστημα αυτό και ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε ποτέ. Αφενός δεν μπορούσε, διότι δεν είχε την ποιότητα, αφετέρου δεν του επέτρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν πάτησε το γκάζι κι έκανε συντήρηση της διαφοράς. Η τρίτη περίοδος έληξε 48-62 και στην τελευταία περίοδο, ο Σπανούλης ανέλαβε κι εκτελεστικό ρόλο, στο πλευρό του Πρίντεζη που έκανε μία σπουδαία εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε ποτέ ρυθμό, δεν έτρεξε, δεν είχε ενέργεια, η κερκίδα παρέμενε παγωμένη μέχρι που ο Βασίλης Σπανούλης έκανε την ενέργεια που πυροδότησε την ατμόσφαιρα. 

Ετσι ο Ολυμπιακός κατάφερε άνετα να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι και τον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά φυσικά το ελληνικό μπάσκετ αμαυρώθηκε και πάλι. Η χειρονομία του Σπανούλη, που ξέσπασε μετά από πολύ καιρό σε ένα γήπεδο που δεν είναι ευπρόσδεκτος προκάλεσε την εξέδρα, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν έτοιμη να αντιδράσει. Αδικαιολόγητος ο Σπανούλης, αλλά η εισβολή στο γήπεδο δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top