ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ για μέτρα: Είναι άλλα καθεστώτα που βγάζουν τον στρατό στους δρόμους

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ για μέτρα: Είναι άλλα καθεστώτα που βγάζουν τον στρατό στους δρόμους

Είναι άλλα καθεστώτα που βγάζουν τον στρατό στους δρόμους, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κάνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση που έλαβε για συνδρομή του στρατού στην επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων που λήφθηκαν για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως λυπάται "γιατί πέρασε από το μυαλό της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον στρατό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων", σημειώνοντας πως "δεν χρειάζεται να γίνει αυτό το πράγμα". Πρόσθεσε πως υπάρχουν άλλες κρατικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο κ. Κυπριανού είπε πως σε γενικές γραμμές τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ομως, ανέφερε, μένουν εκτός σημαντικοί πυλώνες καθοριστικής σημασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους αυτοεργοδοτούμενους και για τους εργαζόμενους.

Επεσήμανε πως υπάρχουν τα ζητήματα των εξώσεων. "Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχει απορρίψει την αναπομπή", πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως τα ζητήματα των ενοικίων δεν αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα και πως τα ζητήματα των πλειστηριασμών συνεχίζονται με πολύ έντονους ρυθμούς.

"Όλα αυτά τα ζητήματα χρειάζεται να τύχουν προσέγγισης πολύ διαφορετικής από αυτήν με την οποία τα προσεγγίζει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση", ανέφερε.

Είπε πως οι εργαζόμενοι τους τελευταίους οκτώ με εννιά μήνες ζουν με το 60% της μισθοδοσίας τους και πως και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει.

"Δεν αντέχει ούτε η οικονομία, αλλά πολύ περισσότερο ο κόσμος, με τη συνέχιση μέτρων τα οποία περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει τις αυξημένες δυσκολίες που προκύπτουν λόγω και της πανδημίας", επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία θα πρέπει η Κυβέρνηση να δει με μεγαλύτερη προσοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ από την έναρξη της πανδημίας είπε πως δεν θα επιδιώξει να λειτουργήσει ως σαν να είναι ειδικό σε θέματα επιδημολογίας.

"Είμαστε πολιτικοί, δεν είμαστε επιδημιολόγοι. Θα πειθαρχήσουμε σε αυτά τα οποία λένε οι επιδημιολόγοι. Οι επιδημιολόγοι όμως. Και η έκκλησή μας η θερμή προς την Κυβέρνηση είναι να ακούσει τους επιδημιολόγους, και το τονίζω αυτό, εκείνους που είναι ειδικοί σε αυτά τα ζητήματα και να μην υπεισέρχονται οι όποιες σκοπιμότητες στη λήψη των αποφάσεών τους", ανέφερε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top