ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσχεραίνει το έργο φιλανθρωπικών οργανώσεων στην Πάφο η πανδημία

Δυσχεραίνει το έργο φιλανθρωπικών οργανώσεων στην Πάφο η πανδημία

Η πανδημία της COVID- 19 δυσχεραίνει το έργο φιλανθρωπικών οργανώσεων στην Πάφο με τις ανάγκες άπορων οικογενειών να είναι αυξημένες, σύμφωνα φιλανθρωπικά, εθελοντικά σωματεία και οργανισμούς.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ανθή Λεωνίδου Διοικητική Λειτουργός του ΕΣΣΕ Πάφου ανέφερε πως η απαγόρευση εκδηλώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία έχει δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο της συγκέντρωσης σεβαστού χρηματικού ποσού με σκοπό την ενίσχυση των άπορων οικογενειών της Πάφου.

Παρά ταύτα, είπε η κ. Λεωνίδου, το ΕΣΣΕ Πάφου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει προκηρύξει την εκστρατεία του “υιοθετείστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα” και απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να στηρίξουν τις προσπάθειες, είτε με δωροκουπόνια για τρόφιμα, είτε με τρόφιμα, παιχνίδια , χριστουγεννιάτικα γλυκά και διάφορα είδη. Η εκστρατεία η φετινή συνέχισε, θα διεξαχθεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του περιορισμού που υπάρχει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Λόγω της πανδημίας του COVID- 19, ανέφερε, απευθύνονται και καινούργιες περιπτώσεις στα Γραφεία του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού – Πάφου για στήριξη και βοήθεια. Έχουμε, είπε η κ. Λεωνίδου, αυξημένες ανάγκες, όμως από την άλλη έχουμε περιορισμένους πόρους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις εκστρατείες. Απηύθυνε επίσης δραματική έκκληση για στήριξη στο έργο των προσπαθειών του ΕΣΣΕ Πάφου και άλλων φορέων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Φέτος, δυστυχώς, λόγω της κατάστασης δεν έγινε και το Δείπνο Εθελοντών που γίνονταν κάτω από την ομπρέλα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, πρόσθεσε.

Εξάλλου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ , η Κλαίρη Κισσονέργη πρόεδρος του Σωματείου Φιλοπτώχου Αδερφότητος Πάφου το οποίο έχει δημιουργηθεί από το 1916, ανέφερε επίσης ότι οι ανάγκες των απόρων οικογενειών έχουν αυξηθεί φέτος λόγω και της πανδημίας. Η κ. Κισσονέργη εξέφρασε την λύπη της για το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν περαιτέρω στις αυξημένες ανάγκες λόγω της μη διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Το Σωματείο στηρίζει ορισμένες οικογένειες με την χορήγηση φαγητού κάθε μήνα, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας για την στήριξη οικογενειών. Οι προσπάθειες μας σημείωσε, «επικεντρώνονται στη νέα χρονιά με την διοργάνωση μιας μικρής εκδήλωσης - παζαράκι» εάν ωστόσο ανέφερε το επιτρέπουν οι συνθήκες. Όπως εξήγησε η κ. Κισσονέργη, τα προηγούμενα Χριστούγεννα και Πάσχα το Σωματείο πρόσφερε 3.500 με 4.000 δωροκουπόνια, ώστε να χρησιμοποιούνται για τρόφιμα από τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τώρα κάθε μήνα ωστόσο προσφέρουν δωροκουπόνια αλλά ενισχύουν και οικογένειες με ειδικές περιπτώσεις που χρειάζονται τα παιδιά τους λογοθεραπεία ή έχουν άλλες ανάγκες.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Πάζαρος πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σήμερα ο Δήμος δεν διαθέτει Κοινωνικό Παντοπωλείο αφότου το κράτος υιοθέτησε την χορήγηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο κ. Πάζαρος ανέφερε ωστόσο, πως ο Δήμος Πάφου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα σταθεί αρωγός δίπλα στις άπορες οικογένειες της πόλης βοηθώντας τους με τον οποιοδήποτε τρόπο, ούτως ώστε να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων με αξιοπρέπεια.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πάζαρος απήντησε πως λόγω της πανδημίας οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς παρατήρησε, «οι οικογένειες που χρήζουν στήριξης είναι αυξημένες σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια λόγω και της άσχημης κατάστασης που βιώνουμε», προσθέτοντας πως, ο Δήμος προγραμματίζει «αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις εάν ωστόσο οι συνθήκες το επιτρέψουν το Δεκέμβριο μήνα λόγω της πανδημίας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top