ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η έκτακτη απόφαση για δειγματοληπτικούς ελέγχους φέρνει ερωτήματα – Θα περνάνε θετικά κρούσματα;

Η έκτακτη απόφαση για δειγματοληπτικούς ελέγχους φέρνει ερωτήματα – Θα περνάνε θετικά κρούσματα;

Προβληματισμούς εγείρει η νέα έκτακτη απόφαση που ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. 

Μετά από αυτοψία που διενήργησε η ίδια η Υπουργός στο σημείο της Ακτής Κυβερνήτη, όπου γίνονται οι έλεγχοι διακίνησης, διαπίστωσε την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, με τους οδηγούς να παραμένουν για αρκετή ώρα στάσιμοι μέχρι να ελεγχθούν και να μπορούν να προχωρήσουν στη διαδρομή τους.

Η κ. Γιολίτη αποφάσισε όπως οι έλεγχοι να γίνονται δειγματοληπτικά και όχι σε όλους, έτσι ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που προέτρεξαν να σχολιάσουν ότι με αυτό την απόφαση αναιρείτε το αρχικό πλάνο ελέγχου, έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί κάποιο άτομο που πιθανόν να είναι θετικό κρούσμα από τη μία περιοχή στην άλλη.

Το ThemaOnline σε επικοινωνία που είχε με την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έθεσε αυτά τα ερωτήματα λαμβάνοντας σαφείς απαντήσεις. Η Υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί ότι κανένας πολίτης δεν θα επιχειρήσει να περάσει από τη μία πόλη σε άλλη χωρίς να έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα. 

Φυσικά πριν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση η Υπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας για τις απαραίτητες διευκρινήσεις. 

Να σημειωθεί ότι κατά τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, εντοπίστηκαν άτομα τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η διακίνηση σε άλλη πόλη. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top