Η έκτακτη απόφαση για δειγματοληπτικούς ελέγχους φέρνει ερωτήματα – Θα περνάνε θετικά κρούσματα;

Η έκτακτη απόφαση για δειγματοληπτικούς ελέγχους φέρνει ερωτήματα – Θα περνάνε θετικά κρούσματα;

Προβληματισμούς εγείρει η νέα έκτακτη απόφαση που ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. 

Μετά από αυτοψία που διενήργησε η ίδια η Υπουργός στο σημείο της Ακτής Κυβερνήτη, όπου γίνονται οι έλεγχοι διακίνησης, διαπίστωσε την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, με τους οδηγούς να παραμένουν για αρκετή ώρα στάσιμοι μέχρι να ελεγχθούν και να μπορούν να προχωρήσουν στη διαδρομή τους.

Η κ. Γιολίτη αποφάσισε όπως οι έλεγχοι να γίνονται δειγματοληπτικά και όχι σε όλους, έτσι ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που προέτρεξαν να σχολιάσουν ότι με αυτό την απόφαση αναιρείτε το αρχικό πλάνο ελέγχου, έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί κάποιο άτομο που πιθανόν να είναι θετικό κρούσμα από τη μία περιοχή στην άλλη.

Το ThemaOnline σε επικοινωνία που είχε με την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έθεσε αυτά τα ερωτήματα λαμβάνοντας σαφείς απαντήσεις. Η Υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί ότι κανένας πολίτης δεν θα επιχειρήσει να περάσει από τη μία πόλη σε άλλη χωρίς να έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα. 

Φυσικά πριν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση η Υπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας για τις απαραίτητες διευκρινήσεις. 

Να σημειωθεί ότι κατά τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, εντοπίστηκαν άτομα τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η διακίνηση σε άλλη πόλη. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου. Στην Κύπρο αναμένεται η στήριξη και από την Ολλανδία αλλά και η βρετανική φρεγάτα που άρχισε το ταξίδι της το απόγευμα της Τρίτης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ