ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική Προεδρία: Δύο κράτη μέλη μπλόκαραν τη συμφωνία για το ΠΔΠ 2021-27

Γερμανική Προεδρία: Δύο κράτη μέλη μπλόκαραν τη συμφωνία για το ΠΔΠ 2021-27

Δύο Κράτη Μέλη της ΕΕ μπλόκαραν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων τη συμφωνία  για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, 2021-2027, ανακοίνωσε η γερμανική Προεδρία. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής Προεδρίας, στο σημερινό COREPER, "η πρώτη απόφαση αφορούσε τον κανονισμό για την προστασία του προϋπολογισμού της Ένωσης (μηχανισμός υπό όρους). Οι Πρέσβεις της ΕΕ επιβεβαίωσαν το τελικό συμβιβαστικό κείμενο με ειδική πλειοψηφία". Σύμφωνα με τον ίδιο "η 2η απόφαση αφορούσε καταρχήν τη συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Πακέτο Χρηματοοικονομικών Πλαισίων & Ανάκαμψης. Δυο Κράτη Μέλη εξέφρασαν επιφυλάξεις όσον αφορά την αντίθεσή τους σε 1 στοιχείο του συνολικού πακέτου - αλλά όχι στην ουσία της συμφωνίας για το ΠΔΠ".

Τέλος,  ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι "σε ό,τι αφορά την απόφαση επί των ιδίων πόρων οι πρεσβευτές της ΕΕ δεν μπόρεσαν να επιτύχουν την απαραίτητη ομοφωνία για την έναρξη της γραπτής διαδικασίας λόγω επιφυλάξεων που εξέφρασαν δύο κράτη μέλη".

Νωρίτερα Ευρωπαίος διπλωμάτης είχε προαναγγείλει αυτή την εξέλιξη κατονομάζοντας την Ουγγαρία και την Πολωνία (λόγω της αιρεσιμότητας του κράτους δικαίου) και είχε σημειώσει ότι το ζήτημα ενδέχεται να απασχολήσει και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top