ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για ΑΕΛ και Απόλλων – Από ντέρμπι σε… ντέρμπι στη Λεμεσό!

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για ΑΕΛ και Απόλλων – Από ντέρμπι σε… ντέρμπι στη Λεμεσό!

Μπορεί να υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος στο πρωτάθλημα, αφού ούτε καν τη μισή διαδρομή της κανονικής περιόδου δεν διανύσαμε, όμως το φινάλε του Α΄ γύρου αναμένεται να είναι κομβικό για την πορεία του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Ειδικά οι επόμενες δύο αγωνιστικές μπορεί να χαρακτηριστούν ακόμη και κρίσιμες, αφού στην 11η οι “κυανόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν στην “Αρένα” την ΑΕΚ και η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στο Τσίρειο την πρωτοπόρο Ανόρθωση και την 12η αγωνιστική, οι δύο Λεμεσιανές ομάδες θα κοντραριστούν μεταξύ τους στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης, με τυπικά γηπεδούχο τον Απόλλωνα.

  • 11η αγωνιστική
    Κυριακή, 22.11.2020
    18:00 ΑΕΛ Λεμεσού – Ανόρθωση Αμμοχώστου
    20:00 ΑΕΚ Λάρνακας – Απόλλων Λεμεσού
    12η αγωνιστική
    Κυριακή, 29.11.2020
    18:30 Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού

Αναμφίβολα, τίποτα απολύτως δεν θα κρίνουν οι επόμενες δύο αγωνιστικές, όμως τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Απόλλωνας θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία τους… κραδασμούς που θα επιφέρουν τυχόν αποτυχίες, ειδικά για την ομάδα που θα ηττηθεί στο Λεμεσιανό ντέρμπι.

Θυμίζουμε ότι οι “κυανόλευκοι” προέρχονται όχι μόνο από προβληματικές εμφανίσεις, αλλά και από την εντός έδρας ήττα-σοκ με αντίπαλο την Καρμιώτισσα που έφερε και το απρόσμενο “διαζύγιο” με τον Σωφρόνη Αυγουστή, το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του Απόλλωνα και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί, αν ο αντικαταστάτης του δεν έχει θετικό απολογισμό στα δύο σερί ντέρμπι.

Από την άλλη, η ΑΕΛ τα έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής κόντρα στις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, με εξαίρεση το ματς με την Πάφο FC όπου η δυστοκία της στο σκοράρισμα, δεν της επέτρεψε να σώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, όμως στα τρία ντέρμπι που έδωσε απέναντι σε ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, μέτρησε ισάριθμες ήττες, γεγονός που σχολιάστηκε και σχολιάζεται ακόμα αρνητικά από τους πάντες, όχι μόνο από τον κόσμο της.

Και σε αυτά τα δύο σερί ντέρμπι που απέμειναν πριν την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες του BIG-6, θα κληθεί να δώσει νέες εξετάσεις, αυτή τη φορά εντός έδρας, όπου θα πρέπει να αποδείξει αν όντως μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και αν στα πρώτα τρία ντέρμπι υπήρχε το… ελαφρυντικό της διεξαγωγής τους μακριά από το Τσίρειο, σε αυτά που έρχονται δεν θα υπάρχει και οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες, όπως φυσικά και η πίεση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να υπάρχουν ακόμα 16 αγωνιστικές για να τελειώσει η κανονική περίοδος, συν οι 10 των πλέι-οφ και τα πάντα να είναι ρευστά σε ένα ιδιαίτερα απρόβλεπτο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως και οι δύο Λεμεσιανές ομάδες βρίσκονται, αν όχι σε κρίσιμο, σε πολύ σημαντικό σταυροδρόμι και θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την… γκρίνια και τη μουρμούρα που θα προκαλέσουν τυχόν αρνητικά αποτελέσματα στις επόμενες δύο αγωνιστικές. Για ευνόητους λόγους…!

The post Το κρίσιμο σταυροδρόμι για ΑΕΛ και Απόλλων – Από ντέρμπι σε… ντέρμπι στη Λεμεσό! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top