ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ένταλμα σύλληψης για τον Λευτέρη Γεωργίου- Επικαλέστηκε τον τέως Γ. Εισαγγελέα και τον ΠτΔ

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ένταλμα σύλληψης για τον Λευτέρη Γεωργίου- Επικαλέστηκε τον τέως Γ. Εισαγγελέα και τον ΠτΔ

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Λευτέρη Γεωργίου εξέδωσαν την Τρίτη 17/11 οι αρμόδιες Αρχές.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο 47χρονος, εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ θεωρήθηκε ως ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Λεμεσό το Σάββατο 14/11 γεγονός που ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ. Γεωργίου, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο ΤΑΕ Λεμεσού και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.

Σε επικοινωνία μας με τον 47χρονο ακτιβιστή και εκπρόσωπο του Κινήματος ΕνΕργώ ο ίδιος αρνείται εμπλοκή του με την διοργάνωση της εκδήλωσης στη Λεμεσό, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση της πόλης και θέλησε να τοποθετηθεί γύρω από τις κατηγορίες.

«Αρχικά θέλω να διευκρινίσω ότι κανείς δεν μου φόρεσε χειροπέδες και ότι με την συνοδεία του Δικηγόρου βρέθηκα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού» ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Εναντίον μου έχουν απαγγελθεί τέσσερις κατηγορίες. Πρόκειται για υποκίνηση προσώπων με σκοπό τη διάπραξη αδικήματος, παρακοής διατάγματος σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τη χρήση μεγάφωνων χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή καθώς και υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος (ως ένας εκ των διοργανωτών)»

Θέλησε στη συνέχεια ο 47χρονος να αναφέρει κάποια από τα όσα είπε στην κατάθεση του. Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Γεωργίου δήλωσε πως δεν είχε καμία σχέση με την διοργάνωση και παρευρέθηκε στο χώρο ως πολίτης μαζί με άλλα μέλη του Κινήματος ΕνΕργώ.

Σημείωσε στην κατάθεσή του πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση δεν έφερε τη μάσκα «αφού το ίδιο είδαμε να πράττουν ο ΠτΔ και ο γ.γ γραμματέας του ΑΚΕΛ κατά τη εκφορά του δημοσίου λόγου τους ενώπιον δημοσιογράφων και κινηματογραφιστών» ενώ διευκρίνισε πως και ο τέως Γ. Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μιλώντας στο SIGMA είχε αναφέρει πως ο κόσμος με όλα αυτά που συμβαίνουν (διαφθορά και διαπλοκή) θα πρέπει να αντιδράσει και μάλιστα έντονα, πράγμα που ο ίδιος έπραξε, ειρηνικά όπως συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τρίτη κατηγορία αυτήν που αφορά την χρήση μεγάφωνων χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, ο κύριος Γεωργίου χαρακτήρισε ως «γελοιότητες», θεωρώντας ότι δεν τον αγγίζει καθόλου, αφού ισχυρίζεται ότι δεν είχε εμπλοκή στη διοργάνωση.

Άλλωστε πρόσθεσε, δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού την Παρασκευή 13/11 όπου μας ζητήθηκε να ακυρώσουμε την εκδήλωση (μετά από πληροφορίες για πιθανά έκτροπα) και εξήγησα πως δεν έχω καμία εμπλοκή και εκδώσαμε και σχετική ανακοίνωση.

Κατέληξε, στέλνοντας το μήνυμα πως το Κίνημα ΕνΕργώ θα συνεχίσει τον αγώνα του, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους δυσπραγούντες συνανθρώπου μας, τονίζοντας ότι μέσα σε τρεις μέρες  16 οικογένειες, απευθύνθηκαν στο Κίνημα για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Πηγή φωτογραφιών:

PJA Press Photo Agency
Photo reporter agency - Πάρης Άντρεου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top