ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγχώθηκε, αλλά πήρε το θρίλερ η ΑΕΚ και έκανε το 3/3 στο Basketball Champions League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Αγχώθηκε, αλλά πήρε το θρίλερ η ΑΕΚ και έκανε το 3/3 στο Basketball Champions League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Αγχώθηκε πολύ, το έκανε… θρίλερ, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ χαμογέλασε. Η Ένωση νίκησε 83-81 τη Σολέ στο άδειο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κάνοντας το «3 στα 3», παρέμεινε στη θέση του οδηγού στον Γ’ όμιλο του Basketball Champions League. Για τους Γάλλους, αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιανίκ Μορέιρα με 21 πόντους / 4 ριμπάουντ και Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους / 4 ριμπάουντ / 3 ασίστ.

Ο Λάνγκφορντ είχε 13 πόντους, αλλά και 1/4 βολές στο τέλος, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ματσιούλις με 8 πόντους / 8 ριμπάουντ.

Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν με 22 πόντους ο Κρόμαχ, ενώ κορυφαίος κάνοντας νταμπλ-νταμπλ ήταν ο Ντιαρά με 19 πόντους / 12 ριμπάουντ.

Πλέον, η ΑΕΚ αρχίζει τα ταξίδια στον όμιλο, αφού οι επόμενες τρεις υποχρεώσεις είναι εκτός έδρας. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σολέ (15/12), Χάποελ Χολόν (5/1) και Τσμόκι Μινσκ (20/1).

Το ματς

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τις επιθέσεις να «παίρνουν φωτιά». Η ΑΕΚ, μετά το αρχικό 2-5, πέρασε μπροστά στο σκορ με 6-5 στο 3’ και έστω και οριακά διατηρούσε το προβάδισμα. Ο Λάνγκφορντ με 8 πόντους «τραβούσε το κουπί» για την Ένωση, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, Μπλέικς και Ντιαρά είχαν 7 και 6 πόντους αντίστοιχα στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (21-20).

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έσφιξαν πολύ την άμυνα και παίζοντας ομαδικά στην επίθεση, βγάζοντας τις καλύτερες επιλογές, κατάφεραν να «τρέξουν» ένα επιμέρους 16-4 και να δημιουργήσουν διψήφια διαφορά πόντων (37-24) στο 15’. Όμως, με πέντε λάθη στο δεύτερο μισό, η Ένωση επέτρεψε στη Σολέ να μειώσει κατά το ήμισυ τη διαφορά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 43-37.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, άρχισε το δεύτερο, με τη Σολέ να «τρέχει» σερί 11-3 στο πρώτο τρίλεπτο και να ανατρέπει το σκορ (46-48). Κάπου εκεί, η ΑΕΚ «ξύπνησε» και με καλάθι του Λάνγκφορντ και δύο τρίποντες «βόμβες» από Λοτζέσκι και Ματσιούλις, πέρασε εκ νέου μπροστά με 54-51. Ωστόσο, το προβάδισμα ήταν εύθραυστο και όσο δεν βελτίωνε τις αμυντικές επιδόσεις της, δεν μπορούσε να ξεφύγει, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με 61-58. Ο Λοτζέσκι ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, έχοντας συμπαραστάτη σε αυτό το δεκάλεπτο τον Μορέιρα, που είχε φτάσει τους 10.

Ο Μορέιρα ήταν ο πρωταγωνιστής της Ένωσης και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αφού πέτυχε 9 συνεχόμενους πόντους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του, που δημιούργησε και μια διαφορά επτά πόντων στο 33’ (70-63). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κρατούσαν το προβάδισμα με «νύχια και δόντια», αντέχοντας στην πίεση της Σολέ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο τρίλεπτο με το σκορ στο 75-71. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το μικρό προβάδισμα που είχε και όντας πιο ψύχραιμη, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με τελικό σκορ 83-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 43-37, 61-58, 83-81.

Πηγή: sport-fm.gr

The post Αγχώθηκε, αλλά πήρε το θρίλερ η ΑΕΚ και έκανε το 3/3 στο Basketball Champions League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top