O Τραμπ παύει με δυο tweets τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών

O Τραμπ παύει με δυο tweets τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Τρίτη πως καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), τον Κρις Κρεμπς, τον οποίο κατηγόρησε πως προσυπέγραψε μια "εξαιρετικά ανακριβή" τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν "οι πιο ασφαλείς στην ιστορία" της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί "τεράστιας" νοθείας σε βάρος του.

Η CISA υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας. "Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία", ανέφερε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter.

"Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ", συμπλήρωσε στη δεύτερη. Η διαχείριση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε ειδική σήμανση στις αναρτήσεις του Αμερικανού αρχηγού του κράτους, σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του περί "νοθείας" είναι "αμφισβητούμενοι".

Η επίμαχη ανακοίνωση (12η Νοεμβρίου) αντέκρουε καταγγελίες της ομάδας του Τραμπ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει "καμιά απόδειξη" ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE