ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκκληση Αστυνομίας για εφαρμογή διατάγματος απαγόρευσης μαζικών εκδηλώσεων

Έκκληση Αστυνομίας για εφαρμογή διατάγματος απαγόρευσης μαζικών εκδηλώσεων

Η Αστυνομία Κύπρου καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα, για την πιστή εφαρμογή του νέου διατάγματος (Αρ. 54)  2020, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και προνοεί την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων, συναυλιών, υπαίθριων πανηγυριών και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Νοεμβρίου, 2020.


Η Αστυνομία αναφέρει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων.

«Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα  να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου», σημειώνεται.
 
Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων προέκυψε από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων και την αδήριτη ανάγκη ανακοπής της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και θα πρέπει όλοι μας να συμμορφωθούμε με τα διατάγματα και τις συστάσεις των ειδικών, ώστε να επιτύχουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα μας», καταλήγει η Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top