Αυτός είναι ο λόγος που το ποντίκι του υπολογιστή λέγεται… ποντίκι

Αυτός είναι ο λόγος που το ποντίκι του υπολογιστή λέγεται… ποντίκι

Yπάρχουν δύο εκδοχές γι' αυτό το όνομα

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του υπολογιστή και βασικό αξεσουάρ του. Ο λόγος για το ποντίκι. Το οποίο αν μη τι άλλο έχει παράξενο όνομα που μοιάζει σχεδόν ανεξήγητο. Και όμως χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλές εργασίες σε έναν υπολογιστή. Για ποιο λόγο όμως τελικά ονομάζεται έτσι;

Για το όνομα ποντίκι υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με τον Ντάγκλας Ένγκελμπαρντ, ο οποίος είναι και δημιουργός του, η ονομασία αυτή δόθηκε από την αρχή ενώ ζήτησε και συγγνώμη γι' αυτό. «Δεν ξέρω γιατί το λέμε ποντίκι. Μερικές φορές θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Απλά πήρε αυτό το όνομα στην αρχή και δεν άλλαξε ποτέ», υποστήριξε.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με τον Ρότζερ Μπέις, ο οποίος είναι σχεδιαστής, η προέλευση της ονομασίας είναι διαφορετική. Στα αρχικά στάδια, ο κέρσορας ονομαζόταν cat, που σημαίνει γάτα στα αγγλικά. Έτσι, αυτό που προκαλούσε τις κινήσεις του ονομάστηκε ποντίκι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE