ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αιτήσεων για βοήθεια στα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αμμοχώστου – Λάρνακας

Αύξηση αιτήσεων για βοήθεια στα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αμμοχώστου – Λάρνακας

Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον αριθμό οικογενειών που αιτούνται βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου. Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετά πρόσωπα που εργοδοτούνταν κυρίως στην τουριστική βιομηχανία είναι πλέον άνεργα και περιήλθαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης και υπεύθυνος του κοινωνικού παντοπωλείου αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς δήλωσε ότι πέρσι, την αντίστοιχη περίοδο, το κοινωνικό παντοπωλείο της επαρχίας παρείχε τρόφιμα και άλλη βοήθεια σε περίπου 300 οικογένειες, ενώ φέτος οι οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια αυξήθηκαν στις 400. Όπως ανέφερε, όσο πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων, τόσο θ’ αυξάνονται και οι δυσπραγούντες οικογένειες που θα αποτείνονται στο παντοπωλείο για βοήθεια.

Πρόσθεσε, ότι αυτό που παρατηρείται φέτος είναι πως αντί για τρόφιμα, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για χρήματα, προκειμένου οι οικογένειες να τα στείλουν στα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου έχει συνεχής συνεργασία με διάφορες εταιρείες και οργανωμένα σύνολα που χορηγούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα υπάρχει και απλός κόσμος που προσφέρει απλόχερα οτιδήποτε χρειάζεται το παντοπωλείο.

«Στο μόνο θέμα που έχουμε μεγάλες δυσκολίες για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο είναι το οικονομικό, αφού πλέον πολλές οικογένειες, λόγω των συνθηκών που σχετίζονται με την πανδημία, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να στείλουν χρήματα στα παιδιά τους που είναι φοιτητές. Αυτό που κάνουμε είναι να πληρώνουμε εμείς ένα μέρος του ποσού έναντι του τελικού λογαριασμού μιας οικογένειας, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα ή την υδατοπρομήθεια», σημείωσε.

Στη Λάρνακα

Η ίδια, περίπου, κατάσταση παρατηρείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας. Ο υπεύθυνος του παντοπωλείου Γιώργος Γερασίμου δήλωσε ότι από τον περασμένο Ιούλιο, οπόταν διαφάνηκε η κρίση στον τουριστικό τομέα, σχεδόν κάθε εβδομάδα παρατηρείται αύξηση από 5 έως 15 αιτήσεις από οικογένειες για παροχή βοήθειας. Σήμερα το παντοπωλείο εξυπηρετεί 50 εγκεκριμένες οικογένειες, ενώ εκκρεμεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για εξέταση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top