Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Απαντήσεις Νιαζί και Γεωργίου σε Μαυρίδη και δημοσιογράφους

20.11.2020
16:48
Πολιτική

Δήλωση Ευρωβουλευτών  ΑΚΕΛ

Εθνικιστικές αλχημείες...

Απέναντι και στους ΄΄Γκρίζους Λύκους΄΄ και στα γκρίζα δημοσιεύματα

Με πράξεις η Αριστερά παλεύει κάθε θεριό
Είναι στα όρια του κωμικοτραγικού να ζητούν, με γκεμπελισμούς, αντιφασιστικά διαπιστευτήρια από το ΑΚΕΛ και τους Ευρωβουλευτές του, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της ακροδεξιάς. Ή να μας παραδίδουν μαθήματα για το ποιόν της φασιστικής τουρκικής οργάνωσης ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Γνωρίζουμε καλά τα έργα και τις ημέρες τους στον τόπο μας από τη δεκαετία του ΄60 ως τις μέρες μας. Είναι αυτοί και ο δορυφόρος τους της ΤΜΤ, αλλά και ο Ερσίν Τατάρ, που εξαπέλυσαν λυσσαλέες επιθέσεις σοβινιστικού μίσους σε βάρος του ΑΚΕΛ και του Νιαζί Κιζιργιουλέκ κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Τότε ήταν καλοί οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Τότε σωπαίνατε, σας βόλευε.

Το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά το φασιστικό χαρακτήρα και δράση των «Γκρίζων Λύκων» αφού οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρό τους στην Τουρκία είναι οι σύντροφοι μας. Oι προοδευτικές δυνάμεις, τα αδελφά μας κόμματα –το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP)- το κουρδικό κίνημα, οι φωνές που αντιμάχονται τον τουρκικό σοβινισμό. Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, αυτοί που στην κατεχόμενη Κύπρο γίνονται στόχος επιθέσεων από αυτούς τους κύκλους είναι οι δυνάμεις της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, οι φωνές που παλεύουν για την ομοσπονδιακή επανένωση της Κύπρου και την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένου του τέως Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Και ο τουρκοκύπριος συνδικαλιστής Σενέρ Ελτζίλ και η Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, που δέχονται επιθέσεις και απειλές από ακροδεξιούς/εθνικιστικούς κύκλους στα κατεχόμενα και την Τουρκία, κάτι που καταγγείλαμε στις 06/11/20 στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και σ΄αυτή την περίπτωση ήταν, για σας, καλοί οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄, αφού πάλι σας βόλευε. Μιλούμε για σας, όσους στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, συχνότατα, επιλέγετε τους ίδιους στόχους με αυτούς που επιλέγουν οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Είναι νωπή η μνήμη όταν, πανηγυρίζοντας για τη νίκη του Τατάρ, οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄ ευχαριστούσαν δημόσια τους ΄΄φίλους΄΄ τους στην ελληνοκυπριακή κοινότητα για τη βοήθεια που πρόσφεραν, με τις ενέργειές τους, στην εκλογή του.

Το θέμα προέκυψε όταν ο ευρωβουλευτής κ. Μαυρίδης απέστειλε επιστολή σε όλους τους ευρωβουλευτές, ζητώντας να συνυπογράψουν το κείμενο που συνέταξε, χωρίς να διευκρινίζει αν επιδέχεται εισηγήσεις επί του κειμένου που συνοδεύει το αίτημα. Η ενέργεια του κ. Μαυρίδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια τακτική και των 6 ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα για κοινή στάση, ανέκαθεν, σε θέματα που αφορούν την προώθηση των θέσεων της Κύπρου, το Κυπριακό, την Αμμόχωστο, τη ΔΕΑ, την Τουρκία, τα Ευρωτουρκικά στο ΕΚ.

Σαφώς και προσυπογράφουμε το περιεχόμενο του κειμένου παρόλο που η θέση μας ως ΑΚΕΛ έχει διαχρονικά αναδείξει την στρεβλή αντίληψη της ΕΕ για τους καταλόγους με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεδομένου ότι η ΕΕ (όπως και το ΝΑΤΟ) σε αυτές συμπεριλαμβάνει εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και προοδευτικές ριζοσπαστικές οργανώσεις, που αντιμάχονται, ανάμεσα στα άλλα, και τον αυταρχισμό του καταπιεστικού τουρκικού κράτους.

Παρόλα αυτά αντί ο κ Μαυρίδης να αναμένει την απάντηση του ΑΚΕΛ με τις πιο πάνω προσθήκες στο κείμενο, έσπευσε να δημοσιοποιήσει την επιστολή, πριν παραλάβει σχόλια και απάντηση από μας, θεωρώντας ότι έτσι θα έχει την ευκαιρία να λαϊκίσει, με τη βοήθεια ορισμένων πρόθυμων ΜΜΕ ενάντια στο ΑΚΕΛ.

Πέραν όμως από το λαϊκισμό, η ενέργεια του κ Μαυρίδη έδωσε την ευκαιρία σε γνωστούς εθνικιστικούς δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους να επιδοθούν σε μια βρώμικη προπαγάνδα κατά του ΑΚΕΛ και των Ευρωβουλευτών του για προσπάθεια συγκάλυψης, τάχα, των ΄΄Γκρίζων Λύκων΄΄.

Απαντούμε, λοιπόν, ότι εμείς το φασισμό, είτε γκρίζο είτε μαύρο είτε γαλάζιο, δεν τον πολεμούμε μόνο με δηλώσεις και κείμενα αλλά με τις πράξεις και τη δράση μας.

Όχι σήμερα, αλλά από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας. Εμείς την αντιφασιστική δράση την υπογράψαμε με αίμα.

Μαθήματα από αυτούς που έφεραν του ΄΄Γκρίζους Λύκους΄΄ στην Κύπρο δεν δέχεται ούτε το ΑΚΕΛ ούτε και οι ευρωβουλευτές του.